Son bir haftadır tüm ülkede yağışı devam eden kar bir nebze olsun herkesin ortak mutluluk yaşamasını sağladı. Birbirinden farklı kardan adamlar, kartopu savaşları, sokak arası kayak keyfi gibi yüzümüzü güldüren manzaralar ile karşılaştık. Uzun süredir devam eden tüm olumsuzluklar içerisinde hepimizin paylaştığı bir olumlu duygu yaşamış olduk. Buna ihtiyacımız vardı. 
Tüm ülke beyazlar ile kaplandığında içinde bulunduğumuz şehir gözümüze daha güzel görünmeye başladı. Evlerin çatısı beyaz olunca evlere dair bakış açımız değişti bir anda. Sokaklar beyaz olunca kaldırım taşları veya sokakta yer alan çukurları görmeyince masal diyarında gibi hissettik kendimizi. Bir nevi çocukluğumuza döndük adeta. 
Peki kar yağışı bizleri masal dünyasına götürürken, gerçeklerden uzaklaşmamızı sağlarken kötülükleri de örtüyor mudur? Yoksa sadece halı altına süpürülen tozlar gibi geçici bir süre kötülükleri gizliyor mu? Görmediğimiz şeyler biz görmediğimiz için var olmalarını durdururlar mı? Son dönemde sosyal medyada sürekli olumsuz haberlere dair paylaşımlar gördükçe içimiz daralıyordu. Her sabaha haksızlık, cinayet, şiddet gibi haberler ile başlıyorduk. Son bir haftadır kar fotoğrafları veya videoları görmek en azından az da olsa günlerimize güzel bir başlangıç yapmamızı sağladı.
Kar yağışı güzel manzaralar ortaya çıkarmış olmakla birlikle beraberinde bazı olumsuzlukları da getirdi. Yollar kapandı, şehirler arası ulaşım aksadı gibi engeller ile karşılaştık. Özellikle kara yoluna dair ulaşımda seyahat edecek olan insanlar ya yolda kaldı ya da iptal edilen biletler ile karşılaştı. Aynı şekilde hava yollarında da uçuşlar aksadı. Büyük şehirlerde ana yollar açılırken ara yollarda ulaşım zorlaştı, bu nedenle araçlar olduğu yerde kalmaya devam etti. Bu tablo bize gösterdi ki kartpostal gibi manzaralar ortaya çıkmış olsa da doğaya karşı aciz ve güçsüsüz. Doğanın gücü ve etkileri noktasında hayranlık duymak veya oluşan şartlara uyum sağlamak dışında elimizden başka bir şey gelmiyor. 
Doğa kendi haline bırakıldığında mucizeler ortaya çıkartıyor. Ormanda yürüyüş yaptığımızda, kıyılarda deniz kenarına gittiğimizde bunları görmek mümkündür. Doğa kendi içinde tüm güzellikleri barındırırken insan elinin değdiği şehir ortamlarında insanların hırsları sonucu oluşan kötülükleri görebiliyoruz. İşte tam bu noktada kar yağışının bu kötülükleri bir nebze örttüğünü düşünüyorum. Doğa kendi mucizesini bir kez daha bizlere gösteriyor. 
Kar yağışı gibi bazı başka olaylara ihtiyacımız var gibi görünüyor. Bazı kötülüklerin üstünün örtülmesine değil de yok olmasına ihtiyacımız var. Şiddet gibi, cinayet gibi, başkalarına zarar vermek gibi, dolandırıcılık gibi, özürlüğün engellenmesi gibi tüm insan eliyle oluşan durumların buzul çağı gibi bir doğa olayı ile dondurulmasına ve yok edilmesine ihtiyacımız var. Kar kötülükleri örterken, başka olumsuz durumları daha da ortaya çıkartıyor. Eşitsizlik gibi. Doğanın eşit davrandığı gibi insan olarak eşit bir yaşam sürdürmeye ihtiyacımız var. Doğadan öğrenebileceğimiz çok şey var, ne dersiniz?