Halk arasında ‘aylak’, ‘başıboş’ ‘avare’ sokak ağzında ‘züppe’ diye tanımlanan kendini bilmez hayattan hiçbir beklentisi olmayan iş ..tü olmayan, bağırsaklarda yaşayan asalak, tenya gibi tek hücreli canlılardan farkı olmayan insan görünümlü bu arkadaşlar yine halk arasında ikiye ayrılırlar.

Klasik züppe:

Sokakta ona buna bakıp rahatsız eden, elini burnunda devamlı karıştırıp sonra ne çıkmış deyip gözüyle kontrol edip kaldırıma fırlatan, yüksek sesle bağırıp çağırıp rahatsız eden, gözünün üstünde kaşın var deyip sokak ortasında kavga eden, yola tüküren, sarhoş gezip leşini kokan vs. Ne idüğü belirsiz şahıslar. Bunlar klasik olanı.

Mega züppe:

En tehlikeli olan grup bunlar. Klasik züppelerin yaptığının aynısını yaparlar lakin bunlar ortaya gece çıkar. Herkes uykudayken yani siz gece daha uygun olsun diye gece tarifesi seçersiniz bunlar tam tersi gece tarifesinin hazzını size sonuna denk yaşatırlar. Hele bir de bu grup yatak odasının önündeki sokakta oluyorsa sabahlar olmasın. Bir tarafa döner, duvara sabır çekersin. Diğer tarafa döner ana avrat küfredersin. Yetmez cama çıkar, "Ne ulan zorunuz? Gece gece basın gidin buradan. Rahatsız etmeyin insanları" dersin ettiğin küfürleri sana faiziyle iade ederler. Artı düşman edinirsin.

Bunlar tarihte hep var olmuştur. Olmaya devam edeceklerdir. Esas mesele bu züppe takımını sokaktan çekmeyi başarabilecek sosyal anlayış projelerini geliştirmek.