Su bu oran %55lere kadar düşmektedir.
İnsan vücudunda hızlı oluşacak %10’luk su kaybı insan sağlığı tehlikeye sokar %20’lik su kaybı ise ölümle sonuçlanır. Ne kadar lifli gıda tüketilirse tüketilsin, yeterince su içilmediğinde, alınan lifler vücutta etkin bir şekilde kullanılmaz ve sonrasında bağırsak faaliyetlerinde yetersizlik görülür. Yetersiz su tüketimi, sindirim sisteminin daha az çalışmasına ve buna bağlı olarak kabızlığa yol açar. Susuzluk unutkanlık, reflekslerin azalması, dikkat süresini ve hareket yeteneğini de olumsuz yönde etkiler. Beyin sağlığımızı korumak için bol su içilmesi gerekmektedir çünkü susuzluk beyin dokusunu etkileyerek beyin dokusunun küçülmesine sebebiyet verebilir. 
Kanımız, hücreler için gerekli oksijeni ve diğer maddeleri su ile birlikte daha hızlı taşır. Su tüketiminin yetersiz olduğu durumlarda, kan hacmi azalabilir ve bu da dolaşım sistemini olumsuz etkileyerek kalbe düşen yükü artırır. Yabancı ve zararlı maddeleri vücudumuzdan uzak tutan böbrekler, yeterli sıvı alınmadığı takdirde bu işlemi gerçekleştirmekte zorlanır. Bu durum birtakım böbrek hastalıklarına yol açtığı gibi, minerallerin birikimi de böbrek taşı oluşumuna neden olur. Su eksikliğinden her organımız etkilendiği gibi cildimizin kuruluk, nemlilik ve esnekliğini de etkiler.  Su, midede belirli bir hacim kaplar, metabolizmayı hızlandırır. Bize kilo kaybında ve kilo kontrolünde en büyük yardımı sağlar. 
Peki, su tüketimimizi nasıl arttırabiliriz?
Su içmek için susamayı beklememeliyiz.
Suyumuzu büyük bir bardak veya suluğumuzla birlikte sürekli gözümüzün önün bulundurarak.
Su içmemiz gerektiğini kendimize hatırlatarak da bunu yapabiliriz mesela çalışma masamıza ‘SU İÇMEYİ UNUTMA’ gibi notlar alarak.
Arabanızda veya çantanızda su şişesi veya suluk bulundurmak trafikte, toplu taşımada ve bir yere giderken suya erişimimizi kolaylaştıracaktır.
Eğer suyun tadını değiştirmek ve bardağımızı renklendirmek istiyorsak su bardağımıza veya su şişemize 
-limon 
-yeşil 
-elma 
–çilek
maydonoz 
eklemek güzel bir tercih olacaktır.
Peki, ne kadar su içmeliyiz?
Su gereksinmesi cinsiyet, çevre koşulları, sağlık koşulları, yapılan egzersiz gibi birçok faktöre göre değişmektedir.  Günlük 2,5-3 litre su tüketmek bizi maksimum sağlık düzeyine erişmekte en büyük desteği verecektir.