Domates: Domates, carotenoidler ve likopen açısından zengin, eşsiz bir anti-yaşlanma ve anti-kanser sebzesidir. Araştırmalara göre likopen, serbest radikallerin zararlı etkisini ortadan kaldırır, ciltteki kırışıklıkları önler ve kalp krizi gibi birçok hastalığın oluşumunu engeller. C, E, B3 vitaminleri, demir ve potasyum bakımından zengindir. Selülitle mücadelede en etkili sebzeler arasında yer alır.

Salatalık: Salataların vazgeçilmez bir sebzesi olan salatalık, bol miktarda su ve lif içeriğiyle cilt yenileme ve selülit önleme özelliğiyle öne çıkar. Güçlü nemlendirme özelliğine sahip olan salatalık, su ve mineral içeriğiyle iyi bir idrar söktürücüdür. A ve C vitaminleri, potasyum ve magnezyum açısından zengindir.

Patlıcan: Fosfor ve A vitamini bakımından zengin olan patlıcan, kalp çarpıntısını hafifletmeye yardımcı olur. Pankreas, karaciğer ve böbrek sağlığı için önemlidir, idrar söktürücü etkisiyle vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olur. Patlıcan yemeklerini hazırlarken dengeli bir şekilde yağ kullanmak önemlidir. Yüksek yağ oranına sahip patlıcan yemekleri, kalori artışıyla faydadan çok zarar verebilir. 

Soğan: Sarımsağın akrabası olan soğan, güçlü antioksidanlar içerir ve selülitle mücadelede önemli bir role sahiptir. Ayrıca kan basıncını düzenler ve kan pıhtılaşmasını engeller. Kuersetin içeriği ile anti-kanser etkisi vardır ve iltihaplanmayı önler. Selenyum, B vitamini ve kükürt açısından zengindir. Cilt, saç ve tırnak bakımı için tüketimi önemlidir.

Yeşil biber veya dolmalık biber: Özellikle C vitamini açısından zengindir. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini düzenler ve kansere neden olan serbest radikalleri engeller. K vitamini içeriğiyle kanın pıhtılaşma yeteneğini artırarak kanamaları durdurur. Atardamarların zarar görmesini ve cilt yapısının bozulmasını engeller. Bol miktarda su ve lif içeriği sayesinde selülit oluşumunu engeller.

Bamya: Yüksek lif içeriğine sahip olan bamya, hücre ve cilt yenilenmesini artırır. Ayrıca yüksek miktarda A vitamini içerir. Mineral bakımından zengin bir sebzedir.

Kabak: Sarı çiçekler açan bir bitki olan kabak oldukça besleyicidir. Özellikle B1 ve C vitaminleri ile potasyum, fosfor ve çinko minerallerini içerir. Aynı zamanda lif bakımından zengin bir besindir. Bu özelliği sayesinde kolay sindirilebilir bir sebzedir. Kabak, diyet programlarında, hastaların ve yaşlı bireylerin menülerinde sıkça yer alan bir sebzedir. Yemek borusu, mide, mesane, gırtlak ve prostat kanserine yakalanma riskini en aza indirmeye yardımcı olur.

aze fasulye: A, B1, B2 ve C vitaminleri bakımından zengin bir sebzedir. Taze fasulye, pankreas bezinin düzgün çalışmasına yardımcı olur, böbreklerdeki kum ve taşların atılmasını destekler ve karaciğer yetersizliğinin tedavisine yardımcı olur. Ayrıca, fasulye baklalarında bulunan phasol ve phaseolin maddeleri kan şekerinin dengelemesine yardımcı olur. Bu nedenle diyabet hastalarına önerilir.

Semizotu: Yüksek lif içeriğine sahip olan semizotu, bağırsakları temizleme özelliğiyle ödem atıcı ve kabızlığı önleyici etkisi vardır. Özellikle çiğ olarak tüketildiğinde selülitlerle daha etkili şekilde mücadele eder.

Mantar: Mantar, C ve D vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca fosfor, potasyum, sodyum, demir, bakır ve kalsiyum gibi minerallerle dengenizi iyileştirir. Özellikle kuru ciltlerin nemlenmesine yardımcı olan mantar, cildin doğal bir şekilde temizlenmesini sağlar ve gözeneklerin hava almasına yardımcı olur. Lif açısından zengin olması ve bu özellikleriyle selülite karşı savaşır.