Selülitle savaş

Kadınlık hormonu östrojen salınımı gereğinden fazlaysa, genetiğinizde selülit problemi varsa ve lenf dolaşımında yetesilik görülüyorsa selülitle karşı karşıya kalmanız çok mümkün.

Selülitle savaşırken bol antioksidan ve lif tüketimiyle birlikte balık tüketimini arttırmalı, tuzu ve sodyum içeriği yüksek besinleri minimum seviyelere çekmelisiniz.

KIRMIZI MEYVELERİ VE SEBZELERİ DAHA SIK TÜKETİN
Selülit, temelde bir yağ hücresi olsa da, yapısı bozulduğu için erimesi kolay değildir. Zayıflamaya yönelik bir beslenme programı ile yağ dokuları erirken selülitler yerli yerinde kalır. Bu nedenledir ki çok zayıf olan kişilerde bile selülit vardır. Selülit tedavisi için daha özel bir beslenme programı uygulanmalıdır. İşte bu konuda dikkat etmeniz gerekenler:
 

Beslemenize mümkün olduğunca antioksidandan zengin besinleri dahil etmeye çalısın. Kiraz, , kivi,narenciye, kapya biber ve maydonoz gibi kırmızı ve turuncu meyveler ve sebzeler tüketmeye dikkat edin. Serbest radikallerin oluşumu selülitin artışıyla birebir alakalıdır. Serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırmanınsa en etkili yolu antioksidan içeriği yüksek besinlerden yoğun beslenmektir.

Kan dolaşımının zayıf olması selülite neden olur. Bol miktarda Omega 3 içeren balık yağı ve keten tohumu ile beslenmek, kan dolaşımını hızlandırır.
Toksinler dermis tabakasını etkileyerek selülite neden olur. Sigara, alkol, kahve ve işlenmiş gıdaları hayatınızdan çıkartın ya da azaltın.
Alkol tüketiminde tercih edeceğiniz tek içecek; kırmızı şarap olsun.

Tuz ve şeker tüketimini azaltın.

Zeytinyağı ağırlıklı beslenin.

Kızartmalardan uzak durun. Tercihleriniz genelde ızgarada pişen yiyecekler yönünde olsun.

Haftada üç gün balık tüketin.

Proteinler vücutta tuz tutulmasını ve ödem oluşmasını önler. Bu nedenle protein ağırlıklı beslenin.

Kabuklu deniz ürünleri, hindi ve yumurta tüketmeye çalışın.

Lif ağırlıklı beslenin.

Öğün atlamayın.

Dokuları kuvvetlendirmek için A ve E vitamini, magnezyum, fosfor ve silisyum takviyesi alın.

Kolayı diyet olsa dahi tüketmemeye gayret edin. Kola vücuttaki sıvı birikimini artırarak selülit oluşumuna sebep olur.

Günde bir kere taze sıkılmış limon suyu tüketin.


HAFTANIN BESİNİ: LİMON
C Vitamini ağırlıklı beslenmek, selülitin düşmanıdır. Her öğününüzde mutlaka limon olmalı. Salatalarınızda, çorbalarınızda veya yemeklerinizde limondan faydalanmalısınız. Ara öğünlerinizde çaylarınızın içine limon koyarak gün içerisinde bolca C vitamini alabilirsiniz. Bakterileri öldürme, diş etlerini kuvvetlendirme, idrar söktürme ve kanı temizlemede de limonun önemi oldukça büyüktür.