Öğün atlamak kilo verdirir, evet ama sağlıklı ve kalıcı bir kilo kaybı değil bu. Daha çok aç kalmanın getirdiği, sindirim sisteminin yiyecek bulunmamasından kaynaklı tartıda az çıkma durumudur veya su ve yetersiz beslenmeden kaynaklı kas kayıplarından oluşan bir azalmadır. 
Yani uzun açlıklar sizi daha fazla yemeye itmekten başka bir işe yaramıyor. Genellikle ‘hiçbir şey yemedim, aç kaldım ama kilo veremedim.’ Diyenleri mutlaka duyarsınız fakat farkında olmadan uzun açlıklardan sonra gelen öğünde daha fazla yenmiştir. Aslında yine tokluk duygusu yaşanamadığından kişi kendini hep aç hissetmiş, yediklerini fark etmemiştir.
HER MODA OLAN DİYETİ UYGULAMAYIN…
Her duyulan trend diyet uygulanınca metabolizmalar daha fazla bozuluyor ve akdeniz tipi diyet bile işlemez hale geliyor. 
Evet herkes 6 öğün beslenmek zorunda değil, diyet kişiye özel olduğu için yaşam tarzına alışkanlıklarına göre ayarlanmalıdır.  Kişi eğer eski düzenini değiştirmiş ve 2 öğün beslenmeye başladıktan sonra kilo almışsa bunu değiştirip doğru düzenini bulmamız gerekiyor. Kişi ya yanlış saatlerde 2 öğün besleniyor daha fazla besin tüketiyor ya da 2 öğün metabolizmasını yeterince çalıştırmadığı için yedikleri onda kilo yapmaya başlıyor. 
Unutmayın besinler söz konusu olduğunda miktar ve zaman her şeydir; besinler bedenin yakıtıdır.