Ülke ahalisi olarak ve bu şehirde yaşayanlar olarak, halinizden yaşamınızdan memnun musunuz? Bugün dünden daha iyiye gidiyor ülke diyor musunuz ve yarınları daha güzel olacak bu kentin dediğiniz zamanlar var mı?
Sahi beş on sene sonrasına düşünceniz ne kentin geleceği adına,  ağaçlarda kuş sesi olacak mı? Çocuklarınız torunlarınız bu günden daha fazla mutlu olacaklar mı yarınların da, buna göre bir gayret görüyor musunuz yetkililerde?
Aslında insan olarak böyle düşüncelerimiz sorularımız olması gerekmez mi sizce, bana sorarsanız gerekir...
Canınızı sıkan bir şeyler var mı, varsa neler? Mesela bu kadarı da olmaz dediğiniz şeyler var mı varsa neler? Yoksa aman be arkadaş sen de neler ile uğraşıyorsun mu diyorsunuz için için? Sizleri yeşil ışıkta bile geçirmeyen sokaklara tüküren insanlar için ne dersiniz?
Allah ıslah etsin desek yeter mi?
Bana sorsanız diyeceğim ilk şey “Özellikle geceleri kentin yollarını caddelerini özellikle çevre yolunu girişleri çıkışları gürültü cehennemine çeviren kişilerin magandalığı ne olacak?” diye sorarım yetkililere, kendilerini yetkili sananlara...
Sahi bu kişiler nasıl bu kadar utanmaz bu kadar cani bencil kaba olabiliyorlar görgüsüz olabiliyorlar, bunların varlığının rahatsız etmediği biri var mı? 
Sokakları yolları bu hale getirenlerin evlerinde varlıklarını düşününce insan aklını oynatacak gibi oluyor...
Acaba nasıl yaşıyorlar bunlar ile yaşayanlar? Anneleri babaları eşleri çocukları bunlar ile bir arada nasıl yaşabiliyorlar sorusu hep aklımda...
Özellikle geceleri defalarca soruyorum bu kentin emniyet birimleri, trafikten sorumlu arkadaşlar bunları görmüyorlar mı duymuyorlar mı diye, ama bir cevabını bulamak insanın içini acıtıyor...
Buradan bir daha sorsak duyarlar mı, sahi bizi bunlardan kurtarma diye bir niyetiniz var mı? Çünkü bunları bizim ruhumuzu daralttılar kirlettiler, ne olur bir şey yapın...
Devam edersek demeye...
Ey halkım ey ahali gerçekten ülkemizi idare edenlerden yaşadığımız şehri idare edenlerden memnun musunuz? 
Allah razı olsun iyi şeyler yapıyorlar insanın hizmetindeler insanı incitmiyorlar üzmüyorlar diyebiliyor musunuz? Komşularınızdan arkadaşlarınızdan akrabalarınızdan memnun musunuz? 
Mesela memnun musunuz çocuklarınızdan oğullarınızdan kızlarınızdan, sizlere karşı davranışlarından?
Camiye gidiyorsanız, imamlarından memnun musunuz?
Mesela hutbelerde vaazlar da kul hakkından söz ediyorlar mı, söylüyorlar mı bu gece magandalarının, trafik magandalarının yaptıkları her bir şeyin kul hakkı olduğunu?
Gülen gülsün, zaten gülünecek bir deli oldum ben, bu olumsuzlukları göre göre ve susa susa haksızlıklara...