Kahve günlük yaşantımızın bir parçası, sohbetlerimizin vazgeçilmezi.. Birçok çeşidi bulunan kahvenin günlük tüketimi kişiden kişiye göre farklılık gösteriyor, peki  40 yıl hatırı dediğimiz kahveyi tanıyor muyuz işte en çok merak edilen 2 sorunun cevabı; 

KAHVE BAĞIMLILIK YAPAR MI ? 

Kahve içerdiği kafein sayesinde beynimizde hafif bir uyarıcı etkiye sahip. Kahve içtiğimizde beyin üzerinde olumlu etki olarak uyanıklılığı arttırma dinç kalmayı ve enerji veren özelliği de bulunuyor. Kahve içtikten 20-30 dk sonra uyarıcı etkisi oluşmakta ve bu etki 2 saat sonra maksimuma varmaktadır. Bu nedenle kafeine karşı bir duyarlılığınız var ise bu da uykunuzu etkiliyorsa gece yatmadan önce tercih etmemelisiniz.   

** 1 fincan kahve = 70-80 mg ortalama kafein içermektedir. Tabi ki bu değer kahve yoğunluğu ve türüne göre 60-200 mg kadar kafein miktarı değişebilmektedir. 
Yapılan araştırmalarda günde 400 mg kadar kafein alımının sağlık açısından bir sorun olmadığını savunmaktadır.
Günde tüketilen 3-4 fincan kadar kahve özellikle gece tüketildiğinde kalp çarpıntısı gibi sağlığınızı etkiliyorsa gün içinde tercih etmenizde yarar var. 

KAHVE VÜCUDU SUSUZ BIRAKIR MI ? 

Sağlıklı beslenmede su tüketimi çok önemli bir yere sahip, su içimi kan akışkanlığından metabolizmasının çalışmasına, yorgunluğun önlenmesinde böreklerin süzüm işleminin devamı gibi birçok etkisi bulunmaktadır. Kahve tüketimi vücudu direk susuz bırakmaz ancak çay -kahve miktarı fazla olan kişiler de susama hissi olmadığı için su tüketiminde azalma olabilmektedir. Bu yüzden içtiğiniz su miktarına
Dikkat ettiğiniz sürece su miktarında bir sıkıntı olmayacaktır.