Yılın bu dönemlerinde artan hava sıcaklıkları ile birlikte tükettiğimiz besinlerde çok daha önemli bir hale geldi. Sıcak havalarda daha çabuk üreyen bakteriler besinlerin çabuk bozulmasına yol açar.Deniz, kum, güneş keyfi yaparken, deniz kenarında tüketilen kalorili içecek ve yemek seçimlerine de aman dikkat!

KAHVALTISIZ GÜNE BAŞLAMAYIN
Bol yeşillikli bir kahvaltı tabağınız olsun. Domates özellikle lif açısından oldukça zengindir ve kabuklarıyla yenildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı giderir. Yumurta anne sütünden sonra en iyi protein kaynağıdır. Özellikle tokluk hissi açısından kahvaltı tabağınızda olmalıdır.

GÜN İÇERİSİNDE ŞEKERSİZ, KREMASIZ KAHVE SEÇİMLERİ YAPIN
Gün içerisinde özellikle tükettiğiniz içeceklerin krema, ekstra şurup ilaveli, şekerli olmamasına özen gösterin.

YAZIN MUCİZE MEYVESİ KARPUZU İHMAL ETMEYİN 
Karpuz, vitamin ve mineral açısından zengin, antioksidan kapasitesi yüksek bir meyvedir. Fakat diyabet tanısı almış veya insülin direnci olan kişilerin kan şekerini çok hızlı yükseltebileceğinden tüketirken dikkatli olması gerekir

YAZIN OLMAZSA OLMAZI BOL SU
Özellikle terle birlikte kaybedilen sıvı ve mineral kaybının önlenmesi son derece önemlidir. Bu yüzden günde en az 2.5 litre su içilmelidir. Egzersiz yapılan günler su miktarı bir-iki bardak artırılabilir. Su içmek için susamayı beklemeyin, susamasanız da için. 

BESİN ZEHİRLENMELERİNE ÇOK DİKKAT EDİN 
Bakteriler sıcak ortamlarda daha çabuk ürerler ve besinler daha çabuk bozulurlar. Bunun yanı sıra hijyen kurallarına dikkat edilmeden yapılan yemekler, iyi yıkanmayan sebze ve meyveler; bağırsak enfeksiyonlarına davetiye çıkarabilir. 

SICAKLARDA UZAK DURMANIZ GEREKENLER
**Kızartmalardan kaçının, pişirme yöntemi olarak sağlığımız açısından daha uygun olan ızgara, buğulama ve haşlama gibi yöntemleri tercih edilmelidir.
** Kan şekerini hızla yükselten ve hızlı düşüren besinler tercih edilmemeli.Çünkü bu tarz besinler de yorgunluğa ve halsizliğe, el ve ayak titremesine,konsantrasyon bozukluğuna neden olmaktadır.