Kilo vermek istiyorum, her yolu deniyorum fakat başaramıyorum diyenlerden misiniz? Belki de uyguladığınız diyet stili bize uygun değil.  Ya da kendinizi çok aç bırakarak zayıflayabileceğinizi zannediyorsuz ancak metabolizmayı da bozuyoruz aslında. Böyle diyetlerin sonucunda da verdiğimiz tüm kiloları da geri alıyorsunuz. Kilo vermeye çalışırken yaptığınız hataları bilirseniz hem daha sağlıklı hem de daha keyifli kilo verilebilir. 
1 – Sık sık tartılma 
Diyet yaparken en çok yaptığımız hataların başında sık sık tartılmak geliyor. Bir insanın kilosu günü gününe aynı olmaz değişiklik gösterebilir. Bu değişiklik de diyetteki motivasyonunuzu olumsuz etkiler. Bu yüzden haftada 1 tartı günü belirleyin. Sadece belirlediğiniz günde tartılmaya özen gösterin. Kahvaltı yapmadan önce aç karnına en ince kıyafetler ile tartılıp not edin. 
2 – Çok düşük kalorili beslenmek
Vücudu aç bırakarak, sağlıklı kilo veremezsiniz. Herkesin yaşına, fiziksel aktivitesine göre ihtiyaçları ve alması gereken besin değerleri farklıdır. Yeterli ve dengeli olan diyetler yağ kaybına ve kalıcı kilo kaybına yardımcıdır. 800 kalorinin altına inen, sıvı ağırlıklı ya da tek tip diyetlerden uzak durup, size özel listelerle aç kalmadan zayıflamak ana ilkeniz olsun.
3 – Ara öğünsüz beslenmek
Sürekli hareket halinde ve yoğun bir iş temposundayız. Dolayısıyla 6 öğün yemek yemeğe ne vaktimiz var ne de aklımıza geliyor. Ancak ara öğünsüz 8-10 saati bulan açlıklar da metabolizma üzerinde ciddi problem yaratabilir ve sağlıksızdır. İdeal olan kahvaltı, öğle, ikindi ve akşam şeklinde gününüzü kendinize uygun saatlere göre planlamaktır. Lütfen ihtiyacınız dışında ara öğünler yapmayın ancak uzun sürede kendinizi aç bırakmayın.
4 ¬- ¬Öğün atlatmak
Çok sık karşılaştığımız diğer diyet hatası da öğün atlamaktır. Genelde kişilerde daha az yersem daha çok kilo veririm mantığından ileri gelmektedir ve çok büyük bir yanlıştır. Aç kalmamak demek öğünlerimizi düzenli tüketmemiz anlamına gelir. Yetişkin her bireyin 3 ana ve 3 ara öğün tüketmesi gerekmektedir. Bu sayede metabolizma canlanacak, alınan kalorileri depolamak yerine kullanma yoluna gidecek ve yağ kaybı hızlanacaktır.
5– Gerçekçi olmayan hedeflerle yola çıkmak
Kilo vermek ve sağlığımıza geri kavuşmak motive edici olsa da kısa vadede gerçekleşmesini beklememek gerek. Gerçekçi olmayan kilo kaybı hayal kırıklığına ve tamamen pes etmeye yol açar. Bu bir süreçtir ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanılmadığı taktirde tüm kiloların geri geleceğini unutmamak gerekir. Kendinize zaman tanımalısınız.  1 ayda mucizeler yaratamazsınız