Okul çağı; çocukların beslenme alışkanlıklarının geliştiği, fiziksel, bilişsel sosyal büyüme ve gelişmenin hızlandığı önemli bir dönemdir. Özellikle bu dönemde kazanılan alışkanlıklar sonraki yaşlarda da sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılmasında son derece önemlidir.

 Kahvaltı Yapma Alışkanlığı Kazandırın.

Öncelikle ilk yapılması gereken çocuklarınıza kahvaltı alışkanlığı kazandırmak olsun. Yapılan araştırmalara göre kahvaltı yapan çocuğun sınıf içerisindeki başarısı çok daha fazla. 

Besin Seçiminde Çevre Faktörü 
Çocuklar besin seçimleri konusunda okul arkadaşlarından ya da çevresinden fazlaca etkilenebiliyorlar. Çocuğun hangi tür besine ihtiyacı olduğu düzenli öğün planlaması, besinlerin pişirme yöntemleri, saklanması yanlış beslenmeye dolasıyla da ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilir.
Mutlaka Bir Beslenme Çantası Olsun.

Çocuklarınızın ara öğününde ya da ana öğünlerinde okulda tüketebileceği bir çantası olsun. Öğlen yemeklerine eve gelmiyorsa özellikle her gün dışarıdan hazır gıdalar tüketmemesi gerekir. 

Bu beslenme çantasında sulu yemeklerin taşınması çok daha zor. Bu nedenle kuru gıdalar yanında içecek en uygun seçim olacaktır. 

Beslenme Çantası Örnekleri Neler Olabilir?

** Peynirli / tavuklu sandviç + çiğ sebzeler +200 ml taze sıkılmış meyve suyu
** 200 ml süt + tam tahıllı un ile yapılmış anne keki + Meyve
**Peynirli tost + çiğ sebzeler + Ayran 
** Peynirli gözleme + 200 ml taze sıkılmış meyve suyu
** Izgara köfte ve yeşillikler içeren sandviç + Ayran 
** Sebzeli tam buğday makarna + Ayran 

Ara öğünlerinde tüketmesi için ise; badem, fındık, ceviz gibi omega-3 zengini kuruyemişler eklenebilir. İçecek olarak ise ayran, kefir, süt veya taze sıkılmış meyve suyu eklenmesi uygun olacaktır. Beslenme çantasına konulması gereken en önemli içecekte sudur. Bir suluk ilave ederek çocuğunuzun su içmesini sağlayabilirsiniz.