Bu haftanın en önemli gezegensel hareketi tabi ki Yay burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması olacak. Ay tutulması bizleri psikolojik ve duygusal olarak çok etkiler. Bizler bu tutulmada aksiyon almayız. Sadece gerçekleşen olaylara psikolojik veya duygusal tepkiler veririz, üzülürüz seviniriz...
Güneş tutulması ise bir olay gerçekleşmesi gerekiyor. Biz bu olay içinde aksiyon alırız, başlatırız, bitiririz. 
Yay burcunun temsil ettiği alanlar eğitim, seyahatler, dini yerler gibi alanları başta olmak üzere hepimizi etkileyecek bir tutulma olacak.  Tutulmanın Mars gezegeninden aldığı sert görünüm bütün burçlara biraz gergin etkiler verecektir. 
Size öncelikle Mars gezegeninden bahsedeyim. Mars, aksiyonumuzu, motivasyonlarımızı, tepkilerimizi belirleyen gezegendir. Eğer bu gezegen başka gezegenlerle sert görünüm yaparsa o gezegenin konularını gerginleştirir. Kaldı ki tutulma zamanı Venüs gezegeni hala geri hareketine devam ediyor olacak. Bunların hepsine genel olarak bakarsak ikili ilişkilerde sorunlar ve tartışmalar çıkabilir. Sorunları objektif değerlendirme zamanıdır. Önyargıları bir kenara bırakıp gerçek ve doğru bilgiye ulaşılmalıdır. 
 Son olarak buna benzer tutulma 4 Haziran 2012'de gerçekleşti. Yine tutulmada Venüs geri hareketteydi ve Güneş ile kavuşumdaydı. Mars ise yine tutulmaya sert görünüm yapıyordu. Bu da bize şunu anlatmaya çalışıyor, 2012 yılı Haziran-Temmuz aylarının bir benzeri ile karşılıklıyız diyebiliriz. Veya o yılda başlanan konuların tamamlanması gerekiyor olabilir. Belki o dönemin konusu veya olayın artık sizin hayatınızdaki etkisi ve görevi bitmiş olabilir. 

Peki, gezegen hareketleri hafta burçlarını nasıl etkileyecek;
Koç Burcu: Gizlide kalan konuların ortaya çıkması ilişkinizi olumsuz etkileyebilir. Fakat konunun doğruluk payını iyi araştırmanızda fayda var. Ayrıca bu dönemde kötü alışkanlıklardan kurtulmak için uygun dönemdir.
Boğa Burcu: Arkadaş ve sosyal çevrenizle parasal alışverişlerinize bu hafta dikkat etmelisiniz. Güveninizi sarsacak bir takım olaylar gerçekleşebilir. Finansal harcamalarınıza dikkat etmeniz gerekiyor. 
İkizler Burcu: Otorite figürleriyle biraz zorlanılacak bir hafta olabilir. Aileniz veya otoriter kişilerle iletişiminize dikkat etmenizde fayda var. Venüs size geçmişte kalan birçok konuyu geri getirecektir. 
Yengeç Burcu: Gizli ilişkiler ortaya çıkabilir. Yurtdışı veya hukuksal alandaki gelişmeler biraz sizi üzebilir. Hayata karşı cesaretiniz artabilir ama bilmelisiniz ki bazı şeyler sizin beklediğiniz gibi olmayabilir. 
Aslan Burcu: Tehlikeli aksiyonlardan kaçınmanız gereken bir haftadasınız. Uzun süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınızla karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda arkadaş çevrenizle tartışmalardan kaçınmalısınız. 
Başak Burcu: Kariyerinizde eksikleri tamamlama, geçmişte yarım kalan konuları bitirmenizde fayda var. Anne veya otorite figürleriyle kırgınlıklar olabilir. Evlilik hayatınız veya ortaklık ilişkilerinizde önyargısız davranmalısınız.
Terazi Burcu: İş arkadaşlarınızla sürtüşmelerden kaçınmalısınız. Bu hafta eğitim, online işler, hukuksal olaylar hakkında alacağınız yeni haberler gününüzün akışını değiştirebilir.
Akrep Burcu: Aşk hayatınızda gerginlikleri iletişimi arttırarak çözebilirsiniz. Çocuklarınızla iletişimi arttırmalısınız. İlişkilerinizde dönüşüm zamanı. Bunun için iletişiminizi kuvvetlendirmeli ve önyargıdan uzak kalmalısınız. 
Yay Burcu: İkili ilişkilerde zorlanma olabilir. Evlilik veya aile içindeki olaylar yanlış anlaşılabilir ya da yanlış değerlendirebilirsiniz. Ev içi kazalara dikkat etmelisiniz. 
Oğlak Burcu: Çalışma arkadaşlarınız, akrabalar veya komşularınızla iletişime dikkat etmelisiniz. Gerginlikler, gereksiz tartışmalar yaşanabilir. Araç kazalarına dikkat etmelisiniz. 
Kova Burcu: İlişkilerde güven bu hafta oldukça önemli olacak. Borsa gibi yatırım araçlarından bu hafta uzak kalmanızda yarar var. Finansal harcamalara dikkat lütfen. 
Balık Burcu: Ev, aile yaşantınızla alakalı konular size kendiliğinden gelecektir. Çözüm arıyorlar. Lütfen önyargıdan çıkıp olayları objektif değerlendirin. Bu hafta kendinizi biraz gergin hissedebilirsiniz.