Kuzunun biri pırıl pırıl akan bir derede su içerken av peşinde koşmaktan yorulmuş aç bir kurt, derenin aşağısında su içen süt kuzusunu görünce, sevinçle karışık bir öfkeyle bağırmış: "Vay sen kim oluyorsun da benim suyumu bulandırıyorsun? Bu hadsizliğinin cezasını canınla ödeyeceksin."

Zavallı kuzu "Aman efendim kızmayın, bir bakın ben derenin neresinde duruyorum. Nasıl olur da suyunuzu bulandırabilirim?"

Kurt biraz daha hiddetlenerek, "Onu, bunu bilmem bulandırıyorsun işte. Hem daha da fazlası var. Geçen yıl sen bana küfretmişsin." Kuzu, "Nasıl olur efendim, geçen yıl ben doğmamıştım bile. Baksana ben süt kuzusuyum."

Kurt, "Sen değilsen kardeşindir."

Kuzu, "Benim kardeşim yok ki sana küfretsin.”

Kurt, "O halde sizinkilerden biridir. İşiniz gücünüz beni çekiştirmek. Çobanlar, köpekler bana her şeyi anlattılar. Size haddinizi bildirme zamanı geldi" diyerek zavallı süt kuzusunu oracıkta parçalayıp yedi.

İktidar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kaybetmeyi içine sindiremedi. İki defa İstanbul seçimlerini kaybetmenin ardından 'Balonu elinde patlayan bayram çocukları' gibi şaşkına döndüler. En büyük rant kaynakları ellerinden gitmişti. Her şey "Topal Ördek" benzetmesi ile başladı. 'Ahmak 'kelimesi ile son noktayı koymak istediler. İmamoğlu’na verilen 2 yıl, 7 ay,15 günlük cezanı ardından, getirilen siyaset yasağı…

İmamoğlu davasının istinaf ve Yargıtay aşamaları beklenmeden İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerin hazırladıkları terör iltisaklı İBB çalışanları ile ilgili raporun hazırlanıp savcılığa verilmesi… Hazırlanan raporda İBB çalışanı 1668 kişi terörle irtibatlı ve iltisaklı. Doğrusunu isterseniz PKK’nın dağda bu sayıda elamanı kalmamıştır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun itirafı, savcılık bu raporu ciddiye alıp soruşturma başlatırsa İmamoğlu’nun görevden alınıp yerine AK Parti’li birisinin atanması güçlü bir olasılık.

Her ne kadar işe alımlarda güvenlik soruşturması İçişleri Bakanlığı’na bağlı kurumlar tarafından yapılıyor olsa da bahane hazır: İmamoğlu suyumu bulandırdı. Sonuç değişmeyecek.

Seçimlere giderken, az gelişmiş ülkemin, çok gelişmiş şehri İstanbul'un rantına ihtiyaç duyan bir AK Parti iktidarı var. Bütün sorun bu To be Or not To be.

2023’TE ALLAH YÜZÜMÜZE BAKACAK GİBİ

2023 yılına girerken Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi: "Fatih sondaj gemimiz Çaycuma sondajında 3 bin 23 metre altında 58 milyar metre küp doğal gaz rezervine ulaşıldı."

Hadi hayırlısı, İnşallah gazda boğulmayız. Allah güle güle kullanmayı nasip etsin.

Daha geçen gün Adana'da 10 milyon varillik yüksek kalitede petrol rezervlerine rastlandı. Gabar, Cudi, Kato, Şırnak bölgelerinde petrol arama çalışmaları yapılmakta. Sondaj kuyusu açılmadan fışkıran petrolün kalitesi rafine edilmeden kullanılabilir durumda.

Lozan sözleşmesinin madenlerimizin üzerindeki bağlayıcı hükümleri 2023’de kalkıyor. Siz o zaman görün Avrupa ülkeleri tarafından nasıl kıskanıldığımızı. Dün Cumhurbaşkanı’nı dinledikten sonra yazımın başlığından "GİBİ" kelimesini kaldırdım.

HEPİNİZE MUTLU YILLAR.