Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası Milli Uzay Programı kapsamında "Uzaya insan yollayacağız" açıklamasının ardından uzaya gitmek isteyen vatandaşlarımızdan çok sayıda telefon aldım. Bizim insanımız uzaya gitmeyi İstanbul’a gitmek gibi, Gazipaşa Havalimanı’ndan uçağa binip Sabiha Gökçen Havaalanı’nda inmek gibi düşünüyor… En çok merak edilen sorular arasında, “Mars'a gitmeden önce AK Parti’ye üye olmak gerekiyor mu acaba?” “Uzay gemisine binecekleri AK Parti kendi yandaşları arasından mı seçecek?” “Mülakat sistemi uygulanacak mı?” İnsanımızın kafasında oluşan bu sorulara net bir cevap veremedim. Çünkü ben de bilmiyorum.

Bir müteahhit arkadaşım aradı. “Mars'ta yapılaşma olacak mı? Çok katlı yapılaşmaya izin verilecek mi? Kaçak kat çıkabilecek miyim? Adamın niyeti uzayı da betona boğmak. Ne de olsa müteahhit kafası. Madencilik şirketi sahibi bir arkadaşımın

"Mars'ta ormanlık alanların maden aramak için yok edilmesine göz yumulacak mı?” sorusuna  yanıt verirken bir hayli zorlandım. Uzaylıların buna izin vermeyeceğini, onların bizim gibi rant ekonomisi ile yönetilmediklerini falan söyledim. Bilmem anlatabildim mi? Sahilde büfe işleten arkadaşım aradı. Mars'ta sahillerin 40, 50 yıllığına  kiralanıp kiralanamayacağını sordu.

Sözün kısası 7 veya 8 ay sonra, "Uzaya gidecek Space X yolcuları hareket saatiniz yaklaşmıştır. Lütfen uzay gemisi içindeki yerlerinizi alınız" anonslarını sık sık duyarsanız şaşırmayın.

EVDE İNEK BESLEYİN

Son aylarda art arda gelen zamlar karşısında insanımızın alım gücü iyice düştü. İnsanımız ne yapacağını bilmez halde açlıkla boğuşurken, bazı siyasiler tarafından tasarruf önerileri gelmeye başladı. İktidar kanadından "Porsiyonu küçültün" "Şükredin" "Midenizin üçte ikisi boş yatın" gibi önerilerin yanı sıra Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı katıldığı bir televizyon programında "Ben tasarrufa çok dikkat ediyorum. Kasaba gidip 100 liralık et almıyorum. Gidip kuzuyu kestiriyorum. Siz de öyle yapın" dedi.

Hükümet kanadından gelen tasarruf önerilerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Ankara AK Parti İl Başkan Yardımcısı Avakat Mehmet Yılmazer, pazarda karpuzun dilimle satılmasına tepki gösteren bir vatandaşa, "Marketten karpuz alma, kendi karpuzunu kendin yetiştir" dedi. Süt ve süt ürünlerine yapılan zamlardan sonra bazı marketlerde süte alarm takıldığı görüldü. Çocuğuna süt alamayan anne,  babalara hükümet kanadından tavsiye: "Evde inek besleyin."