Yetmez tabi be, sevgi tek başına yeter mi? Yetmez arkadaşlar yetmeeezzz. İnsanoğlu bakın nankörüz. Hep daha fazla daha fazla. Şunu da alayım başka bir şey almayacağım. Ay şunu da yiyeyim başka yemeyeceğim. Aman da aman. E bu kadar doyumsuz olduğumuz sürece soruyorum sizlere, ilişkide sevgi tek başına yeterli olur mu?
Zorlama taktiklerle ilişki yürümez millet, bunu biliyorsunuz ama işte konu açıldı ben de belirteyim dedim. Şöyle yaparsam beni kıskanır, vay efendim şunu söylersem beni daha çok sever. Yok öyle bir dünya. Ya doğal olacaksın ya da tüm ilişkilerinde sıkıntı yaşayacaksın. Diyeceksiniz ki, ne yani doğal olanların ilişkisinde sıkıntı yok mu? Elbette var, ama ben şuna inanıyorum, sokma akıl 7 adım gider misali, uyduracağımız taktiklerle "aşk" olunmaz olan da yürümez. Konu az kalsın firar ediyordu ama verdiğim örnekler alakalı merak etmeyin :)
Bir ilişkiyi ilişki yapan bir sürü etken var. Ağaç dallarından birinin koptuğunu düşünün, bir eksiklik göze çarpmaz mı? Rahatsız eden bir görüntü oluşmaz mı? Hiç bir şey bulamazsanız bile o ağaçta bir eksiklik olduğunu sezinlemez misiniz? Bu da onun gibi. Ne tek başına sevgi yeter ne tek başına saygı yeter ne tek başına dürüstlük yeter. Benim sevgim bu ilişki için yeterli demeyin sakın. Yetmez çünkü. Tek kişinin tek başına sevgisi yetmediği gibi sevginin de tek başına iki kişilik bir ilişkiyi sırtlanıp yürüteceğine ihtimal vermeyin. "O kadar çok seviyorum ki, sevgim her şeyin o kadar üstündeki başka bir şeye ihtiyacım yok" demeyin. Çok seviyorsunuz eyvallah, ee aranızda saygı yok mesela o ne olacak peki? Hadi saygı da var diyelim sevginizin yanında, e peki dürüstlük yok o ne olacak? Hadi onu da geçtim samimiyet yok o ne olacak ne onu diyin hele :) Her zaman belirtiliyor, ilişki içinde olmazsa olmaz nelerdir diye. Sevgi, saygı, dürüstlük, karşılıklı anlaşma. Birinden biri eğer o ilişkide yoksa emin olun ilişkiniz ölmeye mahkûmdur. Ne yaparsanız yapın o ilişki kendini toparlayamaz, ayakta kalamaz.
Karşı tarafı çok seviyorsunuz, ama öyle böyle değil gözünün içine bakınca içiniz titriyor resmen. Sevdim de ne oldu? Ha bakın bir de şöyle bir durum var. Yukarıda saydığım örnekler de yine tek başına yeterli değil. Siz tek başınıza sevin, sayın, dürüst olun, şımartın ama karşı taraftan bunları görmüyorsanız yine biter ki o ilişki. Ne fark ettim biliyor musunuz? Şöyle bir anlam çıktı sanki, ne yaparsanız yapın ilişkiniz bitecek :) Yok arkadaşlar korkmayın bitecek diye demiyorum. Sadece tek taraflı yaşamayın duygularınızı, tek başına bazı özelliklerin yeteceğini düşünmeyin ilişkiniz için. Bunu üstüne basa basa belirtmek istiyorum. Bütün malzemeleri tam ama tuzu eksik yemek gibi :)  
Velhasıl arkadaşlar, ilişkinizi mütemadiyen besleyin. Sevgiyle, aşkınızla, saygınızla, varlığınızla en basiti; besleyin. Nasıl olsa birbirimizi seviyoruz demeyin. Yoksa "ben nerede hata yaptım" diye başlarsınız ahlanıp vahlanmaya. Benden söylemesi :)