Değerli dostlar, ülke genelinde tüm toplumu şu ya da bu biçimde kapsayan, beyinsel bir erozyon yüzünden, zeka özürlü hale mi geldik ne? Son yıllarda, dinsel anlamda yobazlığa taşınıp kafayı yiyenler var. Bakın, bu ülkede ne saçmalıklar sergileniyor:
                                     **
Konya’da 10 yaşındaki oğlunu öldüren baba…  Cinayeti planladığını söyleyen zanlı,“Kendisini öldüreceğimi söyleyip, özür diledikten sonra öptüm. O da 'Babacığım' diye sarılıp, 'Ben de senden özür dilerim' dedi, sonra da boğdum” dedi.
                                     **
Zonguldak'ta oğlunu öldürdükten sonra ormanlık alana gömen baba ile üvey anne gözaltına alındı.
                                      **
Adana’da kendisine büyü yapıldığını öne süren Mustafa A. (51), tek katlı evinin damına çıkıp, 4 yaşındaki kızı Ela'yı sarkıtarak aşağı atacağını belirtip, "Onun kanı akarsa büyü bozulacak" diye bağırdı. "Babacığım, ne olur beni atma" diye ağlayan minik Ela, dama çıkan dedesi tarafından kurtarılırken, Mustafa A., polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilip gözaltına alındı. Dogmatizme dayalı saçma sapan hurafeler, ritüeller, her lafın başında anlamını sorgulamadan özlü sözler gibi kullanılan bazı tanımlamalar giderek yaygınlaşmaya başladı. Kader kısmet, alın yazısı… Her şeyi Yaradan’a havale etmek…  Modaya dönüşüp, ağızlarda sakızlaştığından, özde doğru söylenmek istenen şeyler de, giderek anlamını yitiriyor. Benim en mantıklı bulduğum ve beğendiğim söz.
‘ALLAH AŞKINA’
Ne kadar mantıklı bir istek değil mi? En saçmaları ise “Allah korusun” derken, Allah’a direkt değil bir anlamda endrek olarak emir verdiğimizin farkında mıyız? “Allah rızası için” dediğinizde hem bir istekte bulunuyorsun hem de Allah’ın rızasından söz ediliyor. Bir yere giderken “Allah’a ısmarladık” demek. Allah’a ne siparişi veriyorsun? Allah izin verirse, Allah müsaade ederse. Her şeye Allah ya müsaade ediyor, ya da engel oluyorsa, o zaman da kimsenin günah işlememesi gerekmez mi? Bu durumda,  demek ki Allah günah işlemeye izin veriyor demektir! Allah’a havale ediyorum. Sanki Allah havale memuru! Ne saçma değil mi? Dua ile emek vermeden istediklerimize sahip olacağımızı zannediyoruz. Çocuklarımıza ders çalışmalarını tavsiye etme yerine dua ile ya da, yatırlara mum dikip, çaput asarak başarı sağlamalarını istiyoruz.
                                      **
İki sporcu müsabaka öncesi kazanmak için dua ediyor. Bu durumda Yaradan hangisinin isteğini neden yerine getirsin? Hiç düşünen var mı? Genelde, bu tür olaylarda müsabakaya yeterince konsantre olamayıp, dua eden yarışmacıların hep mağlup olduğuna şahit oluyorum. Televizyon kanallarında ödüllü yarışmalar yapılıyor. Bu yarışmaları dikkatle izleyin, benim gözlemimin ne kadar doğru olduğunu göreceksiniz. Adam yarışmayı kaybediyor. Sonra, “Nasip değilmiş” deyip işin içinden çıkıyor. Kazandığında da Allah’tan bilip başlıyor şükretmeye. Bana bir şey olmaz diyerek, olmayacak saçmalıklar sergileyerek kendilerine zarar verenlere diyecek lafımız olamaz ama yaptıklarıyla toplumu da tehlikeye sokan beyinsizlerin beyinsizliklerine tabii ki gereken tepkiyi göstermemiz lazım.