Değerli dostlar, toplum olarak bize bir şeyler mi oldu ne? İnanın haberleri dinledikçe kafayı yiyorum. Aslında kafa mafa da kalmadı ya! Kadınların, küçük yaştaki kızların taciz edilmeleri, kadın cinayetleri, artık sıradan vakalar haline geldi. Soygun, vurgun, gasp bir yana en ufak bir olayda tabancalar, bıçaklar gırla gidiyor.
*
İnanılır gibi değil!
En basit bir konu yüzünden hastanelerde doktorlara, hemşirelere ve görevlilere saldırılıp ortalık yakılıp yıkılıyor. İki çocuk kavga ediyor, işin içine ana, baba, komşular karışıp millet birbirlerine giriyor.  İşin en garip yanı ise polise bile saldırmaktan çekinmeyen beyinler var. Bu da gösteriyor ki  toplumsal yozlaşma, bozulma ve kokuşma tavan yapmış durumda.
*
Fındık kabuğunu doldurmayacak konular yüzünden cinayetler işleniyor. İki araba şu ya da bu biçimde çarpışıyor. Sonrasında arabaların içinden çıkanlar, doğru dürüst olayın nedenine, çarpışmanın sonuçlarının ne olduğuna bile bakmadan birbirlerine saldırıyorlar. Böyle bir saçmalık olabilir mi? 
*
Saldırganlık, hoşgörüsüzlük mikrobu, koronavirüs gibi neredeyse kanımıza işlemiş durumda! Adam karısını ya da sevgilisini bıçaklıyor. Magandalar birisini ya da birilerini çevirip gasp ediyor, sövüp, sayıp, dövüyor hatta hastanelik ediyor. Sonra tüm bu saçmalıkları sergileyenler, ortalığı yakıp yıkanlar, kafa göz yarıp milletin canına kast edenler, İnsanları bıçaklayıp silahla yaralayanlar… Güvenlik görevlilerince derdest edilip adliyeye postalanıyor. Sonra ne mi oluyor? Adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyorlar.
*
Karısını ya da sevgilisini bıçaklayan ya da silahla yaralayıp canına kast eden birisi nasıl olur da serbest bırakılır! Eylemi yarıda kalan bu psikopatların eylemi tekrarlamayacaklarını kim garanti edebilir? Adli kontrol bu canilere nasıl engel olabilir? Beni en çok rahatsız eden hatta korkutan ise halk arasında cezaevlerinin dolup taştığından böyle bir uygulama içine girildiğinden söz edilmesi. İşin çok daha saçma yanı ise kimi mahkumlara izin verilmesi. Onlar da dışarı çıkar çıkmaz hasımlarını, eşlerini ya da kin besledikleri kişileri katledebiliyorlar.
*
Bence suç ve ceza diye bir şey var. Cezalar caydırıcı olmadığı sürece suçun önüne geçmek imkansız! Kendi aramızda, zaman zaman. ‘Türkün Türk’ten başka dostu yok’ der dururuz. Aslında, eğer tüm bu rezillikleri biz Türkler yapıyorsak,’Türkün Türk’ten başka düşmanı yok’ demektir!