Nasreddin Hoca karlı bir kış günün evinin
damına çıkmış, damda biriken karları temizliyormuş. Her nasıl olduysa bir ara Hoca dengesini kaybederek, büyük bir gürültüyle damdan aşağıya hızla düşmüş.
Sesi duyan komşular hızla koşuşturmuşlar.
Bakmışlar ki Hoca inleyerek yerde upzun yatıyor. Kom- şular Hoca'nın başına toplanmışlar, "Hocam iyi misin, nasıl düştün damdan? Hiç mi dikkat etmedin?" Diğer komşu atılmış: "Hocam inşallah kırığın, çıkığın yoktur. Bir kırıkçıya, çıkıkçıya mı götürsek?" Bir diğer komşusu, "En iyisi evine götürüp yatırmak" demiş. Hoca en sonun- da dayanamamış. Yatığı yerden zorla da olsa hafifçe doğrularak, "Komşular aranızda tartışmayı bırakın, bana hemen damdan düşmüş birisini bulun. Benim halimden ancak o anlar" demiş.
"Enflasyon mu dediniz? Hayat pahalı hale gelmişse sebebi belli işte" diyen Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati, Batılı meslektaşlarından sık sık davetiyeler alıyor, onları enflasyonla nasıl mücadele edileceği konusunda bilgilendiriyor. Öyle ya, damdan düşenin halini en iyi damdan düşen bilir. Geçen gün bir televizyon kanalında, Batılı bir meslektaşının "Biz 7.8 enflasyonla sokağa çıkamıyoruz. Sizde enflasyon 3 ha- neli rakamlara dayanmış siz sokağa nasıl çıkıyorsunuz?" sorusuna önce soruyu soran Batılı meslek taşını önce fırçaladıktan sonra
enflasyonla nasıl mücadele edileceğini tek tek anlat- tığını söyledi. Bunu anlatırken gözleri yine ışıl ışıldı. Altı aylık uykusundan yeni uyanmış gibiydi. "Sabır" diyordu. Olmadı her şey Allahtan.
KAHT-I RİCAL
Kaht-ı rical tanımı, daha çok devlet yönetimiyle ilgili
liyakatli insan yokluğu anlamına gelir. Osmanlı İmpara- torluğu’nun yıkılış nedenini devlet yönetiminde liyakat isteyen alanlarda yetişmiş kalifiye insan bulunamaması- na bağlayan tarihçiler olmuştur.
AK Parti iktidarı döneminde şu sıralarda yaşanan tür- den gelişmelere bakınca kaht-ı rical durumu yaşanıyor. Aile boyu damat, gelin, kız, oğul kim varsa dolgun ma- aşlarla su başlarına yerleştiriliyor. Pehlivan banka yöne- tim kurulunda, büyükelçi olarak atananlar hangi beceri ve bilgi ile ülkemizi temsil edecekler meçhul. İktidara yakın kişiler birden çok maaşlarla ödüllendiriliyor.
Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin
Doyunca, tıksırınca, patlayıncaya kadar yiyin.
Nasıl olsa iktidardan gidicisiniz. Birkaç yandaşın daha
giderayak cebini doldurmayı unutmayın.
ACAYİP BİR ÜLKE YARATTIK
Bir tarafta AK Parti iktidarının 20 yılda yarattığı icradan satılık bir ülke. Bir tarafta ise Kur Korumalı'yla yaratılan 150 bin yeni milyoner. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
demeyin. Benim anladığım kadarıyla yoksulun vergisiyle zengine kaynak yaratılıyor. Siz de anlayın gari.