Beni düşündüren bir konu, Atatürk neden masaya yatırılıyor? Bu ülkede tarikatlar ön plana çıktı. Önüne gelen, şu tarikata para, bu tarikata yardım diyor. Bizim bir Allah’ımız,  bir Peygamberimiz, bir de Kuran'ımız var. Din adamlarımız var, camilerimiz ve oralarda görev yapan din görevlilerimiz var. Neden tarikat? Allah'ımız, Peygamberimiz, kitabımız yetmiyor mu ki, cemaatlere bölünüyoruz? 

Anıtkabir'e gidip bir çelenk bırakmanın bile azap olduğunu hissettirir oldular. Ama askerlerimizin başına çuval geçiren Amerikalı generali hala misafir ediyoruz. Hem de Genelkurmay Başkanı ile yan yana resimlerini izliyoruz. Neymiş efendim, CIA'nın başına getirilmiş. 

Atatürk ne yaptı ki, bunca sene sonra düşman ilan ediliyor? Atatürk, bu ülkeyi düşmanlardan temizleyip, laik Türkiye Cumhuriyetini kurdu. Ya da şöyle yazayım, yurdumuzun her tarafı sarılmış, açıkçası işgal edilip, paylaşmalar başlamıştı. (Aynı şimdiki çizilen haritalar gibi.) Haritalarda, teorik olarak bölünüp, parçalara ayırmışlardı. İşgal başlamıştı. Bizler şu anda rahat nefes alıp verebiliyorsak, topraklarımız diyebiliyorsak, yine Atatürk sayesindedir. Din ile politikayı ayırıp, yerli yerine koyduysa ve bu ayırımı yapabilecek nesillere emanet ettiyse, bu ihanet neden? Bu ülkeyi parçalayıp, topraklarımızı satmadı, bu ülkeyi etnik gruplara ayırmadı. Ankaralısı, Karadenizlisi, Çerkezi, doğulusu, batılısı demeden, kardeşliği öğretti. Acaba bu yüzden mi Atatürk'e karşı cepheleşme oluştu. Eğitime ağırlık verip, değerli insanları kazanmamıza yadım etti. Birleştirici gücünü kullandı. Yıkıp, parçalamak hangi ülkelerin işine geliyor? Aslında bu ülkeleri biliyoruz ama asla unutmamamız gereken bir şey var ki, insanın kendi vatanın da yabancı duruma düşmesi kadar acı bir şey yoktur. Bugün devlet yetkililerinin kendisi ile görüştüklerini beyan eden katil Öcalan bile bu konunun üstüne basa basa söylüyor. Bugün PKK ile bu duruma geldiysek, bunun en büyük nedeni de ABD'nin Ortadoğu projesidir. Halkımızın %50'ye yakını maalesef bu konudan haberdar değil. Dikkat ediyorsanız; Eskiden milli günlerimizde bir coşku olurdu. Okullar ve resmi dairedeki törenler, daha görkemli kutlanır, belgeseller, geçmişi ve kahraman “ORDUMUZUN” yaptıkları anlatılırdı. Şimdi ise bu muhteşem kutlamalarımız bile engellenmeye çalışılıyor. Yani geçmişteki çekilenleri yeni nesil öğrenir, "VATANINA" bir başka sevgiyle bakardı. Kıbrıs Barış Harekatı ne zaman yapılmıştı? 20.07.1974, aradan sadece 37 yıl geçmiş, televizyonlardan bu harekat ve “ŞEHİTLERİMİZ”le ilgili sadece Birkaç haber duyduk. Nerede şehitlerimiz? Nerede Kıbrıs'ta hunharca öldürülen vatandaşlarımızın anısı? Çok uzağa gitmedim, Atatürk neler neler yaptı diyerek sıralamadım. Yüreği yanık ana, baba, eş ve çocukları hatırlayacak. Hani bir söz var, ateş düştüğü yeri yakar derler. Aslında hep birlikte yanıyoruz ama nedense çabuk unutuyor ve üstünde durmuyoruz. Atatürk, bir “Askerimize” bile kıyamazdı, rahmetli Kubilay'ın kafası kesilip,kazıkla dolaştıranlara gerekenleri yapmıştı. Atatürk düşmanı bu hainler,hala utanmadan İngiliz seviciliği yapıyorlar!

Biz kadınlara da dünyada, ilk defa seçme seçilme hakkını vermişti. Bugün ise Atatürk'ten “ÖÇ” alınmaya çalışır gibi bir resim çiziliyor. Biz hâlâ Atatürk'ü eleştirip, onun bin bir güçlükle kurduğu bu ülkeyi bölmek için, açılımların peşine düştük,Akilleri övdük! PKK yandaşları "Özerklik kurduk" diyorlardı. Doğuda asker ve polislerimizi gözlerini kırpmadan öldürdüler ve, bizlerse hâlâ dünyada egemenlik bayrağını asmaya çalışan Amerika'nın bu konuda da yardım edeceği sözlerini dinliyoruz. Amerika oynuyor, bölüp parçaladığı ülkelerde rahat yüzü kalmadı. Afganistan 100 sene geriye gitti. Irak ise PKK yandaşlarının eline geçti. Mısır'ın hali malum, Kaddafi de vahşice öldürüldü, dünya seyretti! Suriye'de ise oynanan senaryo şekil değiştiriyor. ABD Başkanı şimdi de Türkiye’ye, o kanlı tırnaklarını gösteriyor! Bizlerse bir çok TV kanalından, "Tarikat hocalarının fetvalarını" dinliyoruz. Bizler, çoğunluğu Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Allah'ımız, Peygamberimiz, Kitabımız var. O halde, neden tarikatlar? Bunu anlamak maalesef mümkün değil. Avrupa ve Asya arasındaki köprü vazifesi gören Türkiye, çok ama çok önemli bir devlet, bu devleti parçalamak, bölmek çok önemlidir, unutulmasın.