Soğuk bir kış günü, sabahın 6.30 suları... 
*
Araba ile hızla yol almaktayım. Eski lisenin bulunduğu kavşağa geldim, o saatlerde her zaman yanıp sönen trafik lambaları, bu sabah normal seyrinde çalışıyor. Baktım ortalıkta in cin top oynuyor, yanan kırmızı ışıkta hızla kavşağı geçtim. Sağ tarafta çekili polis aracının yanında duran polis memuru ‘Dur!’ işaretini verince mecburen durdum. Baktım, Baş Komiser Ekrem (Kendisi Maraşlı ) arabaya yaklaştı, ben arabanın ön camını açarak kafamı dışarı çıkardığım sıra Başkomiser Ekrem, "Kırmızı yanıyordu, ışığı görmedin mi?"diye sorunca ben de "Kırmızı ışık yanıyordu gördüm ama seni görmedim Baş Komiserim "diyince bana ‘Has s...ktir git’ der gibi bir hareket çekti. Ben ceza yazılmamasının sevinci ile yoluma devam ettim.
*
Yıllar sonra oğlunun çalıştığı dükkanla, dükkan komşuluğu yaptık. Her gün Ekrem Baş Komiserime (Komiser denmesine kızarmış, oğlu söylemişti) selam söyledim. Bir gün oğlu söyledi,  Baş Komiserim Ekrem ölmüş… Baki kalan kubbede hoş bir seda imiş… Toprağı bol olsun.
*
Yeni evliyiz, hanım hamile. Gebelik testi yaptırmak için hastaneye gittik. Hanımın eline cam bir tüp verip, ‘İçine idrarını yap, getir” dediler. Hanım denileni yaptı, içi idrar dolu tüpü laboratuvara teslim ettik. Ertesi gün saat 14.00’de test sonuçlarını öğrenebileceğimiz tarafımıza bildirildi. Hanımla birlikte ertesi gün heyacanla hastaneye koştuk. Test sonuçlarını alınca hanımdan çok ben yıkıldım. Çıkan test sonucuna göre hanım ‘Prostat!’ Ben aylardır bir erkekle yatağımı palaşıyormuşum farkında olmadan. Ama nasıl olur? Bu gün aynı testi yaptırsak, hanım prostat çıksa şaşırmam çünkü tek tük de olsa sakalları bıyığı çıkmaya başladı ama o yıllarda daha 20’li yaşlarında, imkansız! Neyse yanlışlık olduğu sonra anlaşıldı. Bizim idrar dolu tüp ile yaşlı bir erkeğin idrar dolu tüpü karışmış. Durum anlaşılıp her şey netliğe kavuşunca biz de rahat bir nefes aldık.
*
Aradan yıllar geçti şekerdi, tansiyondu, kalp, beyin kanaması derken elimde sidiğin sıcaklığını hissettiğim içi idrar dolu tüplerle, "Avuçlarımda hala sıcaklığın "var diyerek hastane koridorlarında çok koşuşturmaya başladım. Bu gözler yoğun bakımlarda birçok ölümlere şahit oldu. Beni en çok hayrete düşüren hanımın yıllar önce yaşadığını yıllar sonra bir idrar testi sonucu benim de yaşamam oldu. İdrar testi sonucu, hamile olduğumu söylediklerinde çok şaşırdım. Ben, şimdi karıma hamile olmadığımı nasıl anlatacağım diyerek göz yaşı döktüğüm günü hiç unutmam! Neyse kısa zamanda hastane yaptığı yanlışlığın farkına vararak bana rahat bir nefes aldırdı.
*
Korona günlerinde hastaneler lebaleb dolu. Testinizin pozitif çıkması durumunda hemen telaşa kapılmayasınız diye hastanelerdeki yaşadıklarımı paylaşıyorum. Eskiden iyi meze yapan meyhaneleri araştırırdım şimdi ise en iyi by pas yapan doktorunu, en iyi ameliyat yapan beyin cerrahının peşindeyim. Ben hastane anılarımı günü geldikçe sizinle paylaşmaya devam edeceğim. Sağlıkla geçireceğiniz günleriniz, hep gülümsediğiniz bir yüzünüz olsun.