Geride bıraktığımız 2022 yılı pek de hayırla anacağımız bir yıl olmayacak.

Dizginlenemeyen enflasyon karşısında ülkem insanı gittikçe daha da fakirleşti.Halk

Ekmek Büfeleri önünde oluşan uzun kuyruklar ,Askıda Ekmek uygulaması gösteriyor ki insanımız kuru ekmeğe muhtaç olmuş.

Yoksulluğun yanında Yolsuzlukta zirve yapmış bir AKP iktidarı .9Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü dolayısıyla açıklanan verilere göre Türkiye 180 ülke arasında 96.sırada.AB Ülkeleri arasında ise son sırada.Neredeyse bu iktidar döneminde her bal tutanın parmağını yaladığı bir ülke haline geldik.

Yasakları kaldıracağız diyerek iktidara gelen AKP neredeyse yasaklar olmadan ülkeyi yönetemez hale geldi.İktidar adına muhalif TV kanalları üzerinde Demokles'in kılıcı gibi sallanan ,Konuşmacıların mimiklerinden gıcık

kaparak kanala ceza yağdıran RTÜK Abdülhamid dönemine bile rahmet okutacak cinsten.

İktidar ,yargıyı siyasallaştırarak muhalefet susturma aracı olarak kullanmaya devam ediyor.

Kavala ve Demirtaş davalarında yargının AİH Mahkemesinin kararlarına uymayarak Kavala ve Demirtaşın içeride tutulmaları.

Gezi davasında verilen ağır mahkumiyet kararlarının İstinaf Makemelerince onanması.

İstanbul BB Başkanı İmamoğlu için sözde 'Ahmak' kelimesinden hareketle hakaret suçundan verilen mahkumiyet kararı ile birlikte verilen siyasi yasak kararı ile yetinilmeyip ,hakkında düzmece bir karar ile başlatılan terör soruşturması da İktidarın

İstanbulun tüm rantlarına el koymaya kararlı sınır tanımazlığına uygun .

2023 yılının 2022 den daha iyi olabilceğine dair hiç bir belirti yok .İktidar siyasallaşan bir yargı desteğiyle seçimlere gidiyor .Meclisin 3. büyük partisi HDP’nin kapatılması ve hazine yardımının kesilmesi.Anlaşılır gibi degil .

İstinaf mahkemesince onanan gezi mağdurlarının cezası yargıtay aşamasında onanacak mı ?

İktidarın düzmece yargı kararları ile İBB sine çökme İstanbul'un rantlarına çökme kararının sonuçları ne olacak?

TTB Başkanı şebnem Korur Fincancı davası nasıl sonuçlanacak Bilim insanlarını yargılamaktan vazgeçip bilimin ışığında aydınlandığımız günler ne zaman gelecek ?

Altılı Masa aralarındaki görüş ayrılıkları bir yana bırakıp ortaklaşa çıkardıkları bir Cumhurbaşkanı adayı etrafında seçime gidebilecekler mi acaba ?

İşte ben 2022 yılının son saniyeleri 2023 'ün ilk saniyelerinde bulunduğum mekanda patlatılan havai fişekler eşliğinde insanlar birbirlerine sarılıp yeni yılını kutladığı anlarda ben kafamdaki yukarıda sıraladığım sorulara yanıt ararken nasıl mutlu olabilirim ki ?

Tüm bu olumsuzluklara rağmen 2023 yılının en sevindirici siyasi gelişimi Cumhur

İttifakının seçimleri kaybetmesi olacak.

Enseyi karartmayalım ,gecenen en karanlık anı ,şafak sökmeden önceki andır .