Başhekim Doç. Dr. Oğuz Karahan, bayram tatili süresince Acil Servis, Yoğun Bakım, Nöbetçi Ameliyathane , Doğumhane ve tüm yatakli servislerde  kesintisiz sağlık hizmeti verileceğini söyledi. 
Bayram tatili süresince sağlık hizmetlerinin aksamaması için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını dile getiren Başhekim Doç. Dr. Karahan, "Bayramda hekim ve sağlık personellerimiz yoğun bir çalışma düzeni ve ekip anlayışı içerisinde tam teşekküllü olarak sağlık hizmeti vermeye devam edecektir.
Hastane yönetimi olarak tüm ünitelerimizde insan gücü ve tıbbi donanım yönünden  gerekli tedbir ve önlemlerimizi aldık . Gerekli personel ayarlaması ve takviyesini yaptik. 3 günlük bayram tatili süresince 112 hekim arkadaşım , 312 hemşiremiz ve 245 sağlık personelimiz ile Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bayrama hazırız" diye konuştu.

ALKÜ'lü uzmandan Ramazan’da beslenme önerileri ALKÜ'lü uzmandan Ramazan’da beslenme önerileri

 
Ramazan ayının bitimiyle birlikte 1 aydir dinlenen mideye bir anda yüklenilmesinden dolay bazı mide rahatsızlıklarının yaşanabileceğinin altını çizen Doç. Dr. Oğuz Karahan," Her sistem yavaş ve kontrollü olduğunda değerlidir. Spora bile ısınarak başlarız. Yemek yemekte spor gibi bir alışkanlıktır. Öncelikle midenizi belirli oranlarda azar öğünlerle adapte ederek normal yeme sistemine öyle  geçmeniz gerekir. Sadece mide açısından değil, sıvı alımında, günlük hayatımızda, gece uykularımızda da düzenlemelere gidilmelidir. Bol sıvı tüketin. Bayramda özellikle ağır, yağlı ve tuzlu yemeklerden kaçınılmalıdır. Tatlı tüketimine de  dikkat etmeliyiz. Bunlara dikkat edersek normalleşme daha kısa sürede ve sağlıklı olarak gerçekleşecektir" ifadelerine yer  verdi.
Bayramın önemine değinen Doç . Dr. Oğuz Karahan; "Hem dinen hem milli olarak çok değer verdiğimiz bir ramazan sürecini hep birlikte yaşadık. Ramazan ayı dayanışma ve birleşme ayı olduğunu hep birlikte bir kez daha gördük. Bu duygu  ve düşüncelerle başta sağlık çalışanlarım olmak üzere tüm milletin ramazan bayramını kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmesini umut ediyorum " dedi.