Amerika  nihayet oynadığı komşuluk oyununda son perdeyi kapatmaya çalışırken, Türk Devletinin şiddetle karşı çıktığı Irak’ın bölünmesine de virgül koydu,yakın bir zamanda da noktayı koyacak. Seçim çalışmaları tüm hızıyla sürerken bu konuya değinmeyen siyasi partiler ne yazık ki konunun önemine fazla değinmiyorlar. Amerika neden kırmızı ışığı söndürüp yeşil ışık yaktı. Bunu fırsat bilen terör örgütü yine arkadan vurdu.Ülkemizi koruyan, askerlerimizden maalesef iki askerimizi şehit verdik. Bu askerlerimize Tanrı’dan rahmet, ailesine başsağlığı dileklerimi sunuyorum.

Bu vatan şimdiye kadar çok şehit verdi, böyle kahpece arkadan vuran teröristlere aman vermeyecek, onlara hak ettikleri en ağır cezayı verecektir. 

Türk ordusunu yıldıramazlar. Bu gözü dönmüş katiller can yakmaya devam edecek olurlarsa, başlarına geleceklerden de sorumlu olacaklardır.

Amerika geldi, komşumuz oluverdi, baktı ki Irak ta yaşamak kolay değil, orada yaşayanları idare etmek her gün intihar saldırıları, sanıyorum zaman zaman gelmeseydik daha iyi olurdu demeye başladı.

Petrol zengini Irak, artık kapanın elinde kalacak felsefesi ile sanki kendi ülkesi gibi, Amerika’nın hibe dağıtmasına, parçalara ayırmasına dönüştü.

Amerika’nın unuttuğu veya söylemekten çekindiği bir olay ise zaten karışık olan Orta Doğu Ülkeleri de bu parçalanmalarda daha çok etkilenecek. Amerika, ikiz kulelerine yapılan saldırı-dan sonra adeta öç alıp, Müslüman ülkeleri parçalamaya, böl-meye başladı.

Maalesef Müslüman ülkeler de bunu yuttu. Yıllarca terörle uğraşan ülkemiz, binlerce şehit verirken neden Amerika, Avrupa hep sessiz kaldı?

Bir baş sağlığı veya üzüntülerini belirtti mi?

(Bu satırları 2006 senesinde gazetedeki köşemde yazmıştım. Bugün ise aynı oyun Suriye’de oynanıyo.)