Yavaş yavaş, sizlere yardımcı olacağız diye girdiler ülkemize. Ruslar, hastanelerde çeşitli kurumlarda çalışmaya başladılar. Bir gün baktık ki, ülkemiz işgal ediliverdi. Arkadan Amerikan askerleri… 

Ses çıkaramadık, gücümüz yoktu, sizler gibi direnemedik. Darmadağın ettiler ülkemizi, bizleri eğitim hayatımızı. Analarımızı, ninelerimizi örtüp, karalar bağlattılar.

Kadınlarımız, toprağa yarı bellerine kadar gömülüp ,din cezası denilen yöntemle taşlanıp öldürüldüler! Ama bütün kıymetlerimizi paylaştılar.  Zaten yoksul olan ülkemizi ve insanlarını Taliban denilen teröriste peşkeş çekildi! 

Halbuki bizler Laik Türkiye Cumhuriyetini benimsemiş, onu kendimize örnek almıştık. Suriyelilere açılan kapılar bizlere açılamadı! Hatta zaman zaman Türkiye ye kaçak giriş yapan Afganlara, Suriye göçmenlerine gösterilen hoş görünün on da biri gösterilmedi! Kaçak Afganlılar küçük yatlarla gizlice başka ülkelere gitmeye kalktıklarında ölümün kucağına düştüler!

İki güçlü devlet kaderimizi yazdı ve bu kaderi hala biz yaşatıyorlar! Dilimizi anlamasanız da, hepinizin için de bir sızı olacaktır Afgan halkı, gözlerinizin önüne bizim ülkemiz gibi bir çok ülke gelecek ve orada masum insanların bu büyük güçler yüzünden nasıl katledildiklerini size hatırlatacak görüntüler olacaktır.

Böyle haykırıyor Afgan halkı ama duyan olmuyor ne yazık ki!

Bizler de binlerce dönüm arazileri yabancılara satıyoruz,vatan toprağı bu unutulmasın! Beğenmediğimiz Yunanistan’ın bile arazi satışlarında kıstasları var! Evel Allah bizler özel hizmetlerle tapularını ellerine veriveriyoruz!

Sinek küçüktür ama mide bulandırır hastalığı çok çabuk yayar. Topraklarımızı satın alan bu yabancılar günün birinde hak ve söz sahibi olacaktır. Tapu dairelerine bir gidip bakınız, bir çok Suriyeli bile (Hani ülkelerini savaştan kaçıp bırakanlar ) ev alıyor. Kendi ülkelerini savunamayıp kaçanların bizim ülkemize ne faydası dokunacak açıklasalar da öğrensek.

Unutmayalım ki birlik beraberlik, kardeşliktir bir ülkeyi ayakta tutan! Yoksa kendi ülkelerine faydası dokunmayanların bizim ülkemize hiç faydası dokunmadığı gibi kriminal olayları da artıracaktır. Çocuk tecavüzü, tacizi başta olmak üzere!

Büyük balıklar küçük balıklardan korkmazlar!