Türkiye de olanları unutmamak gerekir. Yıllardır düzinelerle “Şehitler” veriyoruz! İçimiz her seferinde cayır, cayır yanıyor! Gariban aileler bazen isyan ediyor, bazen de boynunu büküp, alın yazısı diyor, ama bir türlü bu terör denen lanet teröristlerin kökü kazılamadı!

AKP, 17 yıldır Türkiye’yi yönetiyor. Belki  çok konuda piştiler. Muhalefet Partisi CHP ise bu yönetimi çok iyi izledi. Bir çok seçim geçirdiler ve başarılı olamamışlardı. Haklının hakkını vermek lazım, bu seçimlerde  CHP eksiklikleri görerek bunun üzerinden yürüyüp, büyük bir başarı elde ettiler.

Bu yerel seçimlerde, CHP bu eksikliklerin üzerinden yürüyüp, halkımıza bunları tek, tek anlattılar. Sonuç ise büyük bir başarı oldu. Halkın arasına girip, halkla kol, kola yürüyüp kimseye tepeden bakmadılar!

Siyasetçiler seçilebilmek için yaptıkları konuşmalarda, geriye dönüp bir bakmak zorundalar. Geçmişte kara dediklerine, şimdi ak diyorlarsa oturup geçmiş de yaptıkları konuşmaları izlesinler!  Mal da, Mülk de yalan, gerçekleri halk çok güzel izler, seçtikleri gibi de indirir. Siyasetçiler daha seçilmeden, kendileri hakkında dürüst bir şekilde hayatlarını anlatmalılar. Yaptıkları hatalar varsa, ve bir suç işlediler, ceza da aldılarsa, bunu halka anlatmak zorundalar!

AKP kaybetmeye başladı, ama MHP bu konuda daha başarılı oldu, yani seçimin kaymağını aldı! Bu ittifak sanırım MHP’ye çok yaradı.

Siyasette mümkün olduğu kadar şeffaf olmak gerekiyor, yıllardır AKP ye oy verenler, artık vermeyeceklerini açıkça söyleyebiliyor. Sayın  Cumhurbaşkanı her konuyu derinlemesine inceleme olasılığı ne kadardır? Bakanlarına ve danışmanlarına elbette güvenir ama bu son seçimlerde, kaybettikleri büyük şehirleri gördük. Demek ki seçimlerden önce yapılan çalışmalar ve eksiklikler tam görülemedi.

En büyük sorun ise hala devam eden ekonomik sorunlar ve hayat pahalılığıdır! Yakın bir zamanda bir seçim daha olsa, bu konu dezavantaj olarak  tekrar AKP’nin en büyük sorunu olarak karşılarına çıkacak ve oyları çok daha düşecektir.

İşte her parti biz nerede hata yaptık diyerek, geçmişteki sözlerini ne kadar tutuklarını mutlaka hatırlamak zorundadır.