Süper Lig'de 18. Hafta mücadelesinde Alanyaspor sahasında Kayserispor ile karşı karşıya geldi.
Aytemiz Alanyaspor, ikinci yarıya konuk ettiği Kayserispor'u 5-1 mağlup etti. Ve ikinci yarıya taraftarının yüzünü güldürerek galibiyetle başladı. Alanyaspor bu galibiyetin ardından üst üste 3. galibiyetini aldı ve puanını 32'ye çıkarttı. Kayserispor ise üst üste 4. yenilgisini aldı.
Ligin ilk yarısının en başarılı takımlarından birisi olan ve hem oynadığı futbol hem de aldığı sonuçlarla ciddi yükseliş kazanan Alanyaspor, ikinci yarıya da 5-1’lik galibiyetle başladı. 
Kayserispor mücadeleye daha istekli ve hırslı olmasına rağmen, Alanyaspor maçta kontrollü ve dikkatli oyun kurması bile ilk dakikalarda Kayserispor kalesinde pozisyon bulmakta zorladı.
Alanyaspor savunmasını ve kaleciye takılan konuk takım, 38. Dakikada Alanyaspor futbolcusu Salih’in sağ kanattan kullandığı serbest atışta Tzavellas ile golü buldu. Maçın ilk yarısında kalesinde 1 gol, 1 de kırmızı kart gördü.
59. dakikada Bakasetas’ın şutu 2-0, 62. dakikada Papiss 3-0, 84. dakikada Fernandes’in şık vuruşu 4-0, 87. dakikada Henrique 4-1, Maçın uzatmasın her zaman yaptığı gibi yine taraftarını şaşırtan Alanyaspor 90+2. dakikada defansın hatasında araya giren Fernandes fileleri topla buluşturdu ve Alanyaspor- Kayserispor’u 5-1 maglup etti.
Zirve hesapları yapan Alanyaspor ile ligin son sırasından kurtulmak isteyen Hes Kablo Kayserispor arasındaki müsabakada 3 puanı alan taraf ev sahibi ekip oldu.
Alanyaspor gelecek hafta Kasımpaşa deplasmanına konuk olacak.
Her zaman ki gibi Alanyaspor’un kendi evinde oynadığı etkili futbolu insanı büyülüyor ve her maç final tadında oluyor.