Son Kabine Toplantısının ardından yapılan açıklamayla birlikte Alanya’da da kontrollü normalleşme adımları atılmaya başladı. Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, Gerçek Alanya’ya özel açıklamalarda bulunarak, ilçedeki vaka sayısı, mutasyonlu virüs, aşılama çalışmalarının son durumu hakkında konuştu. 
Mutasyon krizinin baş göstermeye başladığı Alanya’da vatandaşlar normalleşme adımlarıyla birlikte sezon öncesi vakaların artmasından endişeli. İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, “Alanya’da şu an İngiliz Mutasyonlu tespit edilen 35’e yakın hastamız var. Kendilerinin tedavileri evlerinde izole şekilde devam ediyor. Mutasyonun normal virüsün ilerleyişinden bir farkı yok. Ancak daha hızlı bulaşıyor. Bu nedenle daha çok tedbirli olmamız gerekiyor” dedi. 
‘ALANYA’NIN DURUMU KÖTÜ DEĞİL’
Bölgeler arası belirlenen risk tablosunda Antalya yüksek riskli bölgeler arasında yer aldı. Bu konuya da değinen Müdür Aldemir, “Antalya’nın illeri arasından Alanya en riskli bölge değil. Çalışmalarımız kontrollü bir şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu. 
22 BİN KİŞİ AŞILANDI
Aşı çalışmalarıyla ilgili herhangi bir sorun olmadığını belirten Aldemir son olarak, “Yeterli sayıda aşımız bulunuyor. Bugüne kadar toplam 22 bin kişiye birinci doz aşı vuruldu. 5 bin kişinin de ikinci doz aşıları yapıldı. Tabii bu sayı günlük değişiyor, çünkü aşı çalışmaları hızla devam ediyor. Sırası gelen vatandaşlarımız randevularını alarak aşılanabilirler.” ifadelerini kullandı. 
VAKALARIN 261’İ ALANYA’DA
Antalya'da son 10 günlük vaka sayısı 1990 iken, Alanya'da ise 261 olarak açıklandı. 100 binlik dilime göre Antalya 87,15’ten 78.09’a düşse de 2 hafta da olduğu gibi yine yüksek riskli (turuncu) iller arasından yer aldı. 10 günlük vaka sayısına göre Alanya’da 100 bin kişi arasında vaka sayısı 78,35. 
Turizm sezonu öncesi tam normalleşme hedefinde olan Antalya’da ilk hedef orta riskli (sarı) dilim 100 binde 11-35 arası vaka, daha sonra 100 binde 10 vaka gözüken az riskli (mavi) iller arasına girmek. Nihai hedef ise sıfır vaka sayısı. – Gülşah Anak


Editör: TE Bilisim