Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’ye yoğun olarak turist gönderen ülkelerden gelen turistlerin geliş amacına ilişkin bir araştırma yaptı. Aralarında Yunanistan, Rusya, Belçika, İspanya, İngiltere, İtalya, Almanya, Polonya, Körfez ve BAE’nin bulunduğu analize göre turizm potansiyel, hedef ve amaç haritası çıkartıldı.

YUNANİSTAN

Yunan turistlerin en çok ziyaret ettiği ülkelerin başında hem ucuz hem de yakın olması sebebiyle Türkiye geliyor.

RUSYA

Ruslar Türkiye, Yunanistan, Tunus gibi ülkelere kıyı turizmi; İspanya, İtalya gibi ülkelere ise şehir turizmi ve alışveriş için seyahat ediyor. Turistlerin Türkiye’yi tercih sebepleri arasında deniz-kum-güneş, uygun fiyata kaliteli hizmeti, yakınlık (üç saatlik uçuş), vize kolaylığı, çocuklu ailelere uygun tesisler, personelin Rusça konuşması, mutfak, kültürel ve tarihî değerler yer alıyor.

BELÇİKA

Türkiye’ye gelen Belçikalı turistler en çok Antalya, İstanbul, Muğla, Kapadokya, İzmir, Aydın ve Denizli’yi tercih ederken geliş amaçları deniz-kum-güneş-eğlence-spor kombinasyonun yanı sıra arkeolojik eserlerin sergilendiği müzeleri ve tarihî yapıları olan şehir gezileri yapmak.

İSPANYA

İspanya’dan gelen turistlerin Türkiye’yi tercih nedenleri arasında kültürel miras, gastronomi, alışveriş, sosyal hayatın içinde bulunma tecrübesi yer alıyor.

İNGİLTERE

İngilizlerin, Türkiye’yi tercih etmelerindeki temel sebepler düşük maliyet, kaliteli tesisler, ikliminin uygunluğu ve güneşli gün sayısının çokluğu, Türk insanının misafirperverliği ile aile tatiline uygunluğu olarak sıralandı.

İTALYA

  1. paket tur tercih etmeyen İtalyan turistler değişik kültürleri tanımak istiyor. Denizin yanı sıra çevreyi tanımak isteyen İtalyan turistlerin yoğunlukla İstanbul, Kapadokya, İzmir, Kuşadası, Bodrum, Fethiye, Antalya ve Denizli’ye geldiği belirlendi.

ALMANYA

Alman turistlerin Türkiye’yi tercih etmelerinin ilk sebepleri arasında misafirperverlik, otel ve servis kalitesi fiyat bulunuyor. En çok tercih ettikleri destinasyonlar arasında Antalya, İstanbul, Muğla ve Kapadokya yer alıyor.

POLONYA

Genelde erken rezervasyonla gelen Polonyalı turistler her şey dahil tesisleri tercih ediyor. Polonya’dan gelen turistler destinasyon tercihinde ‘deniz-kum-güneş’ kombinasyonuna, paket tur avantajlarına, ödenen bedel-elde edilen hizmet kalitesi ile iki ülke arasındaki siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkilere dikkat ediyor.

KÖRFEZ VE BAE

Bu ülkelerden gelen turistler, alışveriş ve gastronomi imkânlarının yanı sıra sağlık turizmi için de Türkiye’yi tercih ediyor. (Kaynak Turizmgüncel.com)