İmamoğlu’ndan Osman Özçelik’e destek sözü  İmamoğlu’ndan Osman Özçelik’e destek sözü 

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Cumhuriyetleri” temasıyla bu yıl 21’incisi düzenlenen Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali kapsamında önemli bir panel gerçekleştirildi. Dilde, Fikirde, İşte Birlik: Türk Dünyasının Tarihi Önemi başlıklı panelde panelistler, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçe Yükselen Peler, Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergenekon Savrun ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Himmet Büke dinleyicilere önemli bilgiler verdiler.

PANELDE KIBRIS VE TÜRK DEVLETLERİ ARASINDAKİ DİL KONUSUNDA ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLDİ

Panelin açılışını gerçekleştiren Doç. Dr. Gökçe Yükselen Peler “Kıbrıs Türklerinin Kökleri” başlıklı sunumuyla, Kıbrıs’ta yaşayan Türklerin kökenlerinin bin yılı aşkındır adada olduğunu vurguladı. Ardından söz alan Doç. Dr. Ergenekon Savrun ise “Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’in Türkiye Açısından Jeopolitik Önemi” başlıklı sunumunda Kıbrıs’ın hem Türkiye hem de Doğu Akdeniz için öneminden söz etti. Son olarak panel yöneticisi Doç. Dr. Himmet Büke sözü alırken dinleyicilere Türk Cumhuriyetleri arasındaki en önemli bağın dil olduğunu vurgulayarak Türk dilinin tarihi kökeninden bugünkü Türk Devletleri Teşkilatı’nın önemi hususunda önemli bilgiler verdi.

BÜKE: “100’ÜNCÜ YILIMIZA YAKIŞAN BİR PROGRAM DÜZENLEYEN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLER”

Panel yöneticisi Doç. Dr. Himmet Büke konuşmasında; “Her iki hocamıza da bu güzel sunumları ve değerli katkılar için teşekkür ediyorum. Böylesi anlamlı bir temayla Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandıran, daha anlamlı hale getiren ve 100. yıla yakışan bir program tertip eden Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel'e, çalışma arkadaşlarına ve bu programlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten Akdeniz'in bu kıyı şehrinde, Selçuklu’nun hatıralarını yaşatan, Türk tarihine, Türk kültürüne hak ettiği ilgiyi layıkıyla gösteren bu kadim Türk şehrinin insanlarına en kalbi şükranlarımı sunarım.” diyerek teşekkürlerini iletti.

YÜCEL: “DEĞERLİ HOCALARIMIZIN DERİN BİLGİ VE YORUMLARINI DİNLEDİK”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise panelin ardından yaptığı açıklamada; “Dilde, Fikirde, İşte Birlik: Türk Dünyasının Tarihi Önemi” adlı panelimizde değerli hocalarımız Doç. Dr. Himmet Büke, Doç. Dr. Gökçe Yükselen Peler ve Doç. Dr. Ergenekon Savrun’un derin bilgi ve yorumlarını dinledik. Kıymetli hocalarımıza Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk Cumhuriyetleri temalı, 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’mize kattıkları değer için şükranlarımı sunuyorum.” diyerek üzerinde “Alanya” silüeti bulunan tabloları panelistlere takdim etti.