Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada “Biz gelecek nesillere her anlamda güvenceye kavuşturulmuş bir vatan, bir millet, bir devlet emanet etmekle mesul ve mezunuz. Biz il sayısı 100 olan, nüfusu da 100 milyona ulaşmış bir Türkiye’yi hedefliyoruz.” ifadelerine yer vermesi yıllardır il beklentisi içinde olan Alanya’da heyecanla karşılandı. 
Bahçeli’nin sözlerinin ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sosyal medya hesabından yayınladığı birlikte çekilmiş fotoğrafının üstüne Bahçeli’nin sözlerinin yer aldığı bir paylaşımda “Biz il olmaya hazırız” ifadelerini yazdı.


“ALANYA’MIZ EN KISA SÜREÇTE İL OLACAKTIR”
MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan da bugün yaptığı açıklamada konu üzerine şunları söyledi: “Dün Genel Başkanımız Devlet Bahçeli 100 il ve 100 milyonluk nüfusuyla büyük, güçlü Türkiye hedefini bir kez daha ifade etti. Bizler de inanıyoruz ki eğer Türkiye’de bir yer ilçe il yapılacaksa ilk sıralarda Alanya’mızın olduğunu biliyoruz. Sayın genel başkanımız 2017’de Alanya’mıza gerçekleştirdiği ziyarette ‘İl olmak Alanya’mızın hakkıdır. Alanya il olmayı çoktan hak etmiştir’ demişti. Dolayısıyla o günden bu yana her geçen gün büyüyen bir Alanya’yı gözlemliyoruz. İnşallah temenni ve ümit ediyoruz ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeli ve Cumhur İttifakı’nın önderliğinde Alanya’mız en kısa süreçte il olacaktır. Biz bu anlamda umutlu olduğumuzu ifade etmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim