Alanya’daki afetzede üreticiler için yardım çağrısı Alanya’daki afetzede üreticiler için yardım çağrısı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın olağanüstü fiyat artışları ve deprem sonrası gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Nisan 2023'e kadar domates ihracatına getirdiği kısıtlama kararından vazgeçildi. Üreticilerin yoğun tepki gösterdiği ve protesto gösterileri düzenlediği karar iptal edildi. Bugün sabah Alanya Toptancı Hali’nde açıklama yaparak “Tüketici domatesi uygun fiyata tüketmeli ancak ihracatı kısıtlama noktasına gitmek sorunu çözmek anlamına gelmiyor. Tedarik zincirinin kırılması doğru değil” diyen Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, kısıtlamanın kaldırılmasının ardından müjdeli haberi üreticilere duyurdu. 

Göktepe, şöyle konuştu: “Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 14 Nisan 2023 tarihine kadar domates ihracatına yasak getirilmesine ilişkin kararın üreticilerimiz ve diğer paydaşlarımıza verebileceği olumsuz etkilerin doğru şekilde yetkili birimlere aktarmamız sonucu bakanlığımız domates ihracatının yasaklanması kararından dönerek üretimin tekrardan önünü açmıştır. Üreticilerimize sezonumuz tekrardan umut olmuştur.
Bu haklı mücadelemizde emeğe her zaman saygı duyan başta Alanyamızın Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere, Tarım Bakanımıza, Ticaret Bakanımıza, Antalyamızın kıymetli milletvekillerine, çok değerli mevkidaşlarıma, değerli üreticilerimize ve bizlerin taleplerini dinleyen ve mücadelemize Ortak olan Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanım Sayın Mustafa Toklu’ya teşekkür eder, bu mübarek gecenin siz değerli üreticilerimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim”