Antalya’nın ve Akdeniz bölgesinin ilk bilim merkezi, sivil inisiyatifin yer aldığı Dokuma Çalışma Grubu’nun, hazırladığı raporda ‘bilim merkezi olsun’ önerisini yaptığı Dokuma Fabrikası’na kuruluyor. Dokuma Fabrikası’nda, Antalya Bilim Merkezi kurulması amacıyla Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi arasında protokol imzalanacak. Protokol metnine, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, imza atacak. Protokol törenin, 21 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Kepez Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılacağı duyuruldu.

Başkan Hakan Tütüncü, projeyle ilgili yaptığı açıklama da Akdeniz’in en güzel bilim merkezinin olacağını söyledi. Merkez hakkında da bilgiler de veren Tütüncü:

“Bilim merkezi, 17 bin metrekarelik (m2) fabrika binası içerisinde 8 bin m2.lik bir alana yapılıyor. Akdeniz bölgesinin en güzel ve ilk bilim merkezi olacak. Merkeze sadece Antalya’nın 18 ilçesinden değil, Burdur ve Isparta’dan da özel turlarla öğrenci getireceğiz. Öğrencilerimiz, bilim merkezinde deneyleyerek öğrenme imkânına sahip olacaklar. Kepez’de 185 tane okulumuz var. Bu okullarımızda modern deney imkânlarının olmadığını görüyoruz. Bilim Merkezi için Dokuma Fabrikası içerisinde bir çağrı merkezi kuracağız. Randevu sistemi ile öğrencilerimizi okullardan servisle alıp bilim merkezine getireceğiz, Çocuklarımız fen bilimleri derslerini burada uygulamalı olarak yapabilecekler. Daha sonra öğrencilerimizi servis araçlarımızla okullarına bırakacağız” dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, merkez için Bursa, Eskişehir ve Kocaeli’ndeki bilim merkezlerinde teknik incelemelerde bulunmuş, daha sonra TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Engin’i ve beraberindeki heyeti Kepez’de misafir ederek, bilim merkezinin yapılacağı Dokuma Fabrikası’nı gezdirmişti.