Alanya’da bebeğini balkondan atan annenin duruşması ertelendi Alanya’da bebeğini balkondan atan annenin duruşması ertelendi


MEHMET AL-(ÖZEL-HABER)

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmaya motosiklet sürücüsü sanık Mustafa K. (32) ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan tutuklu bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS vasıtasıyla katıldı. Duruşmaya kazada yaşamını yitiren anne Ceylan Poyraz'ın eşi Vural Poyraz, kazada ağır yaralanan 2 yaşındaki oğlu Ayaz Poyraz ve babaanne Gülsüme Poyraz ile avukatları katıldılar.
BABA, SÜRÜCÜNÜN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katılan acılı eş Vural Poyraz, “Yaya kaldırımından bebek arabasıyla karşıya geçmeye çalışan eşim Ceylan Poyraz'a çarpması sonucunda karnındaki bebeği ile ölümüne sebep olan bu kişiden şikayetçiyim. Çocuklarım annesiz kaldı. Mustafa K’nın cezalandırılmasını istiyorum” dedi.
AVUKATLAR DA CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ
Duruşmaya katılan Ceylan Poyraz'ın avukatları da sürücü Mustafa K’nın kaza günü kusurlu olduğu için cezalandırılmasını talep etti. Avukatlar, Mustafa K’nın alkollü olduğunu ve uyuşturucu kullandığını, İstanbul’da uyuşturucudan tedavi gördüğünü ileri sürerek tedaviye dair rapor istenmesine ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.
SANIK AVUKATI ADLİ KONTROL İSTEDİ
Mahkemede hazır bulunan sanık Mustafa K’nın avukatı ise, müvekkilinin geçen zamana tutuklu kaldığını ve maddi yönden mağdurlara yardım edildiğini ifade etti. Avukat kaçma şüphesi olmadığını belirterek müvekkilinin adli kontrol şartıyla serbest kalmasını talep etti.
SANIK: HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIM
Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nden duruşmaya SEGBİS'le bağlanan sanık Mustafa K. da mağdurlara her türlü maddi ve manevi yardıma hazır olduğunu dile getirerek pişman ve üzgün olduğunu söyledi.
HASTANEDEN RAPOR İSTENECEK
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tutuklu yargılanan sanık Mustafa K’nın kazadaki kamera görüntülerinin emniyetten alınarak üçüncü duruşmada gösterilmesine, sanığın uyuşturucudan tedavi gördüğü İstanbul’daki hastaneden rapor istenmesine ve tutukluluk halinin devamına karar vererek üçüncü duruşmayı 6 Ekim tarihine erteledi.    
OLAYIN GEÇMİŞİ
Kaza, 16 Eylül 2022 tarihinde Alanya’nın Kızlarpınarı Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir restoranın karşısında yaşandı.  Mustafa K. 07 BBH 698 plakalı motosikleti ile seyir halindeyken yaya kaldırımından elinde bebek arabasıyla karşıdan karşıya geçmeye çalışan 5 aylık hamile olan Ceylan Poyraz’a çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Poyraz ve bebek arabasındaki bebeği yola savrularak ağır yaralandılar. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine ambulans ve polis sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan Ceylan Poyraz ve motosiklet sürücüsü Mustafa K.'yı hastaneye götürdüler. 5 aylık hamile olan Poyraz'ın karnındaki ikiz bebekler sezeryan ile alınırken doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen anne Ceylan Poyraz ve ikiz bebekler yaşamını yitirdi. Hastanede tedavisi tamamlanan motosiklet sürücüsü Mustafa K. ise çıkarıldığı adliyede Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaza sırasında bebek arabasında bulunan 1 yaşındaki Ayaz Poyraz isimli bebek ise kafatasında çatlak olmasından dolayı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun bakım ünitesine sevk edildi.
KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan, kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde elinde bebek arabasıyla karşıdan karşıya geçmeye çalışan Ceylan Poyraz'a motosikletiyle gelen Mustafa K.'nın çarptığı görüldü.