MEHMET AL(ÖZEL-HABER)
 

13 düzensiz göçmen yakalandı 13 düzensiz göçmen yakalandı

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Mehmet Ş. SEGBİS’le katıldı. Duruşmaya Mehmet Ş’nin avukatının yanı sıra maktul ölen Yılmaz Kip'in kardeşi Yalçın Kip, Mehmet Ş’nin ayrıldığı imam nikahlı eşi Ayşe K. ve Yılmaz Kip'in cesedini bulan A. K. katıldılar. 
“AĞABEYİME BUNUN GÜCÜ YETMEZ”
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada öldürülen Yılmaz Kip'in kardeşi Yalçın Kip, verdiği ifadesinde şunları söyledi: “Ağabeyimi öldüren Mehmet Ş.'den davacı ve şikayetçiyim. Sağken ağabeyime bunun gücü yetmez. İnşaatlarda beraber çalışırlardı. Ağabeyim buna iş verirdi. Bunun her türlü ihtiyaçlarını giderirdi. Parasız bırakmazdı. Ağabeyim kimsenin karısına, kızına bakmazdı. Ağabeyimi mutlaka uyurken öldürmüştür. Mehmet Ş. ve ağabeyim birlikte uyuşturucu kullanırlardı.”
KATİL ZANLISI “PİŞMANIM” DEDİ
Tutuklu sanık Mehmet Ş. de Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nden duruşmaya SEGBİS'le katıldı. Mehmet Ş. “Yukarıda Allah var” diyerek mahkeme heyetine pişman olduğunu söyledi.
“YILMAZ BANA HİÇ TELEFON ETMEDİ, GÖRÜŞMEDİM”
Mahkemeye katılmak için Çanakkale’den gelen tanık Ayşe K. duruşmada şunları söyledi: “Tutuklu sanık Mehmet Ş. benim nikahlı eşim değil, imam nikahlı eşimdi. Olaydan bir yıl önce ayrıldım. Mehmet Ş. beni herkesten kıskanırdı. Hatta kardeşinden bile kıskanırdı. Sık sık kavga ederdi. Beni de öldürmekle tehdit etmişti. Mehmet uyuşturucu da kullanıyordu. 1 Eylül’de beni telefondan engelledi. 4 Eylül’de cinayet işlemiş. Ölen Yılmaz Kip'le hiç konuşmadım. Bende telefonu bile yok. Ne mesaj gönderdi ne de konuştu. Telefonuma bakabilirsiniz” 
TANIK A.K: YILMAZ'IN AYAKLARINI GÖRDÜM
Yılmaz Kip’in cesedini bulan A.K. de, “Yalçın Kip benim arkadaşım. Bana telefon etti. ‘Ağabeyim Yılmaz Kip'ten haber alamıyorum. Eve gidip bakar mısın? Evden ses gelmezse jandarmaya git’ dedi. Ben de eve gittim, kapı kilitliydi. Kapı aralığından baktım. Yerde yatan kişinin ayaklarını gördüm. İçeriden koku geliyordu. Jandarmaya haber verdim. Kapı kilidi kırılarak içeri girildiğinde daha çok ağır koku gelmeye başladı. Sağlıkçılar yerde yatan Yılmaz Kip'in öldüğünü söyledi. Ben de kardeşi Yalçın’a durumu anlattım” dedi.
DURUŞMA İLERİ TARİHE ERTELENDİ
Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesi ve tutanakların dosyaya eklenmesi amacıyla sanık Mehmet Ş’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.   
OLAYIN GEÇMİŞİ
Alanya'nın Karakocalı Mahallesi'nde 7 Eylül 2022 tarihinde meydana gelen olayda, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Yalçın Kip, Karakocalı Mahallesi'nde ikamet eden kardeşi Yılmaz Kip'e (26) ulaşamadığını ifade ederek A.K. isimli arkadaşını telefonla aramış ve kardeşine 2 gündür ulaşamadığını söyleyerek yardım istemişti. Yalçın Kip'in isteği üzerine Yılmaz Kip'in evine giden A.K. kapıyı kırarak içeri girmek istediği sırada ağır bir koku geldiğini fark etmiş, durumu jandarmaya bildirmişti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler, Yılmaz Kip'in hayatını kaybettiğini belirlemişlerdi. Evde yapılan incelemede ise üzeri battaniye ile örtülü olan Yılmaz Kip'in baş bölgesinden darbe alarak öldürüldüğü tespit edilmişti.
KAPIYA ASMA KİLİT TAKMIŞ
Soruşturmayı derinleştiren ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, katil zanlısının Yılmaz Kip'in aynı evi paylaştığı arkadaşı Mehmet Ş. (26) olduğunu tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Mehmet Ş’nin öldürdükten sonra Kip'e ait cep telefonu ve banka kartlarını alarak evden ayrıldığını ve gittiği Çanakkale'de banka kartıyla üç kez para çektiğini tespit etti. Jandarma ekipleri Mehmet Ş'yi Çanakkale'de annesinin evinde gözaltına aldı. Alanya'ya getirilen Mehmet Ş. karakoldaki ifadesinde Yılmaz Kip ile sürekli tartıştıklarını ve yine bir tartışma sonucu kafasına çekiçle vurduğunu söyledi. Alanya Adliyesi’ne yoğun güvenlik önlemleri altında götürülen şüpheli Mehmet Ş. mahkemece ‘adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.