MEHMET AL - (ÖZEL HABER)
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya ‘Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma’ suçundan Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan motosiklet sürücüsü sanık Mustafa K. (32) SEGBİS vasıtasıyla katıldı. Duruşmaya kazada yaşamını yitiren anne Ceylan Poyraz'ın eşi Vural Poyraz yine kazada ağır yaralanan 2 yaşındaki oğlu Ayaz Poyraz ve babaanne Gülsüme Poyraz ile avukatları katıldılar.
“KAZA GÜNÜ ÇALIŞIYORDUM”
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde eşi Ceylan'ın ve oğlunun geçirdiği kazayla ilgili ifade veren baba Vural Poyraz, kaza günü Mahmutlar Mahallesi’nde çalıştığını, kendisine haber verilmesinin ardından eşinin kaldırıldığı hastaneye gittiğini söyledi. Poyraz, kazada ağır yaralanan oğlu Poyraz'ın kafasında çatlak olduğunu belirterek sanık Mustafa K’dan şikayetçi olduğunu söyledi.
“VERİLECEK CEZAYA RAZIYIM”
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada Mustafa K. tutuklu bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevinden SEGBİS vasıtasıyla verdiği ifadesinde şunları söyledi: “Motosikletle Dinek Mevkii’ne giderken aniden önüme çıktılar. Frene bastım ama duramadım. Çok pişmanım, verilecek cezaya razıyım” dedi.
BABANNE OLAYI ÜZELEREK ANLATTI
Ölen kişinin gelini Ceylan olduğunu söyleyen babaanne Gülsüme Poyraz ise, “Olay günü eve giderken yaya kaldırımından gelinim ve torunlarımla karşıya geçerken hiçbir araç yoktu. Motosiklet aniden geldi vurdu. Ben o an bağırıyordum. Gelinim Ceylan yüzüstü cansız şekilde yatıyordu. Çocuk arabasında olan torunum Ayaz yere düştü. Gelinime ve torunuma çarpan sürücü ise kaldırımda oturuyordu” diye konuştu. 
AVUKAT: 1 SAAT SONRA ALKOL MUAYENESİ YAPILDI
Müşteki Vural Poyraz'ın avukatı Halime Şenli duruşmada motosiklet sürücüsü Mustafa K’ya kolluk görevlilerince 1 saat sonra alkol muayenesi yapıldığını iddia etti. Şenli, Mustafa K’nın alkollü olduğunu ve daha önce de uyuşturucu kullanmaktan İstanbul’da tedavi gördüğünü söyleyerek sürücü hakkındaki delilerin, MOBESE görüntülerinin toplanmasını ve keşif yapılmasını isteyerek tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.
DURUŞMA 26 MAYIS’A ERTELENDİ
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili davada güvenlik görüntülerinin ve sanık Mustafa K. ile ilgili raporların toplanmasına ve ayrıca olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek ikinci duruşmayı 26 Mayıs tarihine erteledi.     

OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay, 16 Eylül 2022 tarihinde Alanya’nın Kızlarpınarı Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir işletmenin karşısında meydana geldi. Mustafa K. 07 BBH 698 plakalı motosikletle seyir halinde giderken yaya kaldırımından elinde bebek arabasıyla karşıdan karşıya geçmeye çalışan 5 aylık hamile olan Ceylan Poyraz’a çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Poyraz ve bebek arabasındaki bebeği yola savrularak ağır yaralandılar. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine ambulans ve polis sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan Ceylan Poyraz ve motosiklet sürücüsü Mustafa K.'yı hastaneye götürdüler. 5 aylık hamile olan Poyraz'ın karnındaki ikiz bebekler sezaryan ile alınırken doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen anne Ceylan Poyraz ve ikiz bebekler hayatını kaybetti. Hastanede tedavisi tamamlanan motosiklet sürücüsü Mustafa K. ise çıkarıldığı adliyede Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, bebek arasında bulunan 1 yaşındaki Ayaz Poyraz ise kafatasında çatlak olmasından dolayı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun bakım ünitesine sevk edildi.
KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan, kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde elinde bebek arabasıyla karşıdan karşıya geçmeye çalışan Ceylan Poyraz'a motosikletiyle gelen Mustafa K.'nın çarptığı görüldü.

Editör: TE Bilisim