Alanya’da yaşayan Ressam Türkan Atahan ilk kişisel sergisini açtı. Alanya Kültür Merkezi’ndeki (AKM) resim sergisinin açılışına Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, Alanya Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Kayhan Balta, Anavatan Partisi İlçe Başkanı Murat Kurtbey ile davetliler katıldı. Çok sayıda resmin yer aldığı serginin açılışının yapılmasının ardından aynı zamanda yeni yaşına giren Atahan’a doğum günü sürprizi yapılarak pasta kesildi. Davetlilerin büyük ilgi gösterdiği sergi ile ilgili açıklama yapan Atahan, “Sanatçı olunmaz, sanatçı doğulur diye bir söz var. Bunun çok doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü gerçekten öğrenerek değil de içinizden geldiği gibi yapabiliyorsanız siz sanatçısınız. Çocukluğumdan beri hep sanatın içinde oldum. Resim yapmaya çok küçük yaşlarda başladım. Halen çalışıyorum. Hatta resmin, klasik yağlı boyaların dışında farklı deniz canlıları ve çakıllarla da çalışmaya başladım. Çalıştıkça ortaya güzel şeyler çıkıyor. Sanatçı olmaktan çok mutluyum. Üretici olmak güzel” dedi.


“BAKTIĞINIZ ZAMAN YANINIZDA HİSSEDİYORSUNUZ”
Genellikle her şeyi çizdiğini ancak bunların tümünün reel olmasını istediğini vurgulayan Atahan, “2 fırça vurarak ne olduğu belli olmayan şeyleri, modern resim diye koyuyorlar. Ben onlara resim gözüyle bakmıyorum. Onlar yanlış anlamasın. Bir bakışı, gözü, derinliği, ışığı ifade eden resimler farklı bir eserdir. O yüzden ben realist çalışıyorum. Sergide yer alan kaplan, atlar var. Baktığınız zaman yanınızda hissediyorsunuz. Onun gözlerindeki ışıltıyı görebiliyorsunuz. Bu tarz resimleri seviyorum” diye konuştu. 


“AİLEM BANA ÇOK DESTEK OLMADI”
İlk sergisini açtığını söyleyen Atahan, “Daha önce ailem bana çok destek olmadı. Ne gerek var dediler ama çocukluğumdan yana benim uğraşım buydu. Annem, babam tarih, matematik çalış diye söylerdi ama ben sanatçıydım. Tarih, matematik ile işim olmazdı. Evlendikten sonra eşim ne gerek var dedi. Ben yine de hep resim yaptım. Yalnız ismim olmadı, kimse bilmedi. Sanatçılığımı kendi kendime devam ettirmiş oldum. Bu da benim ilk sergim. Eşim vefat ettikten sonra artık kendimi tamamen sanata vermek tek uğraşım. Bundan sonra da sanatçılığım devam edecek. Sergi 3 gün açık olacak” ifadelerini kullandı. – Erkan Uysal

Editör: TE Bilisim