İLK GÜN: ALANYA GZP'YE DİREKT UÇUŞLAR

Alanya heyeti, iş gezilerinin ilk gününde Tümen Roschino Havalimanı Genel Müdürü Luzbhin İgor ve UTair Genel Müdürü Oleg Semenov'la Tümen Roschino Havalimanı'nda bir araya gelerek Alanya Gazipaşa Havalimanı’na direkt uçuşların sağlanması için mutabakata vardı.

İKİNCİ GÜN: SAĞLIK TURİZMİ MUTABAKATI

Heyet, iş gezisinin ikinci gününde önce Doktor Arbitailo Hastaneleri’nde incelemelerde bulundu, hastanelere adını veren ünlü Rus doktor Yan Arbitailo'yu ziyaret etti. Başkan Şahin ve Alanya heyeti, Dr. Arbitailo ile sağlık turizminde işbirliği için el sıkıştılar.

ÜÇÜNCÜ GÜN: EĞİTİM ALANINDA MUTABAKATLAR

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, iş gezisinin üçüncü gününde Alanya heyetinin de yer aldığı görüşmeler sonucu Tümen Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ivan Romanchuk, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ekaterina Sachenova ve Prof. Dr. Andrei Patrushev, ayrıca Tümen Endüstri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Efremova Veronika ile eğitim alanında mutabakata vardı.

VE MEDICAL CITY İLE SAĞLIK ALANINDA MUTABAKAT

Alanya heyeti, daha sonra Rusya'nın ünlü hastaneler grubu Medical City'yi ziyaret etti. Bu ziyaret ve görüşmeler sonucu Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Tümen’in başarıları ile ünlü hastaneler grubu Medical City arasında sağlık alanında mutabakata varıldı.

Alanya heyeti, çalışmalarını tamamlamasının ardından gezinin sonuçları ve bundan sonra yapılması gereken çalışmaları değerlendirmek üzere Tümen Vali Yardımcısı Andrey Panteleyev ve Tümen Belediye Başkanı Ruslan Kuharu ile toplantı yaptılar.

TÜMEN VALİLİĞİ VE TÜMEN BELEDİYESİ'NDEN TAM DESTEK

Ziyarette hem Tümen Vali Yardımcısı Andrey Panteleyev  hem de Tümen Belediye Başkanı Ruslan Kuharu, iki şehir ilişkilerine katkı yapacak her çalışmaya en güçlü şekilde destek vereceklerini belirterek, Başkan Şahin ile Alanya heyetine, girişimlerinden ve davetlerini kabul etmelerinden dolayı teşekkür etti.

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALKÜ Rektörü Kalan ve Alanya Gazipaşa Havalimanı Genel Müdürü Ekrem Akgül de açıklamalarında, iki ülke arasında ticaret ve dostluk köprüsü kurma yolunda atılan bu adımları sonuna kadar takip edeceklerini dile getirdiler.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU VE ALANYA KONUŞULDU

Görüşmelerde ayrıca Rus tarafının Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ismini takdirle dile getirmeleri ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Alanya’da buluşmasından duydukları memnuniyeti ifade etmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Çok sıcak bir ortamda geçen toplantıda Şahin, gezi hakkında Vali Yardımcısı ve Belediye Başkanını bilgilendirdi. – Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim