Alanya'da 1 Temmuz Kabotaj Bayramının 95'nci yılı kutlamaları İskelede Red Bull sporluğunda gerçekleştirildi. Kabotaj bayramına Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,
İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Liman Başkanı Mehmet Sayhan,Alanya Sahil Bot Komutanlığı ve çok sayıda vatandaş katılırken Alanya'daki gezi tekneleride törene siren çalarak katıldılar. Törende Kaymakam, Belediye Başkanı,Liman Başkanıyla birlikte şehit olan denizciler anısına denize çelenk bırakıldı.
1 Temmuz Kabotaj Bayramın klasiği olan Yağlı Direk yarışması katılımcılar, 40 derecelik bir açıyla yerleştirilmiş, gres yağına bulanmış ve uzunluğu 12 metreye artırılmış kütüğü ucundaki Türk Bayrağı’nı yakalayarak birinci olmak için 46 yarışmacı katıldı. deniz üzerindeki gösteride Türk Bayrağını açan göstericelere  bayramı kayalıklardan izleyen vatandaşlar tarafından alkış yağmuruna tutuldu.
Yağlı direk yarışmasında yarışmacılar Türk bayrağını en çok yaklaşan Mehmet Şanlı birinci oldu Şanlı'ya 10 Bin TL para ve Tam altınla ödüllendirildi. Birinci olan Mehmet Şanlı'ya Altın ödülünü Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından verildi.(MEHMET AL)

Editör: TE Bilisim