25 DÖNÜM 29,5 MİLYON TL
Alanya’nın çok ortaklı ilk şirketi Alanya Meyve Sebze Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (MEYSAN) Türkler Mahallesi’nde bulunan arazisinin satışının gerçekleşmesinin ardından gözler hissedarların alacağı paya çevrildi. Arazinin 26 Haziran 2020 Cuma günü ihalesi, 7 Temmuz 2020 Salı günü ise tapu devri gerçekleştirildi. 49 bin 614 m2’lik olan ancak imar sonrası 25 bin m2 kalan arazinin yeni sahibi 29 milyon 501 bin TL teklif veren Nena Yapı San. İnş. Ltd. Şti ve Ahmet Duran İnşaat Taah. A.Ş. iş ortaklığı oldu. 
BORÇLAR ÖDENİP PAY EDİLECEK 
46 yıl önce 8 Mart 1974 tarihinde 302 ortaklı ve 2 bin pay ile 2 milyon TL (eski TL ile) sermaye ile kurulan ancak hiçbir faaliyette bulunmayan şirketin arazisinin satışının tapu devri ile gerçekleşmesinin ardından hissedar ve alacakları paylar merak konusu oldu. Bundan sonraki süreçte şirketin vergisel, kamusal ve diğer yükümlülüklerine ilişkin ödemeler yapılıp tasfiye sonu bilançosu hazırlanarak ilgili mahkemenin onayına sunulacak. Mahkemenin kararları doğrultusunda işlem sonrası kalan tasfiye kârı ortaklara ve/veya kanuni mirasçılarına hisseleri oranında dağıtımı için çalışma yapılacak. 
BU LİSTE ESAS ALINACAK
Hissedarların tespitinde 26 Mart 1974’te yayınlanan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ndeki liste esas alınacak. Vefat eden ortakların mirasçıları veraset ilamı ile Tasfiye Kurulu’na başvuru yapacaklar. Hisseleri devralanlar var ise hisse senedi ile başvurmaları halinde hak sahibi sayılacaklar. Usulüne uygun olmayan devirler kabul edilmeyecek ancak mahkeme yolu açık olacak. Hak sahibi bulunamaz veya başvuru yapmaz ise hissesine düşen tasfiye payı pay sahibi adına bir banka hesabına yatırılacak ve hesap bilgileri adresine gönderilecek. 
TANINMIŞ İSİMLER VAR 
26 Mart 1974’te yayınlanan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ndeki şirketin hissedarlar listesine Gerçek Alanya Gazetesi ulaştı. Listeye göre 302 ortaklı 2000 hisseli şirkette en büyük pay o sene 5 yaşında olan Kenan Önder Atlı’ya ait. Babası Kemal Atlı’nın velayetinde 70 hisse sahibi olan Kenan Önder Atlı, %3,5 paya sahip. Listede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun babası Osman Çavuşoğlu, CHP eski ilçe başkanlarından Şevki Türktaş’ın babası merhum Mehmet Türktaş ve amcaları Ali Rıza Türktaş ile Mustafa Türktaş, Merhum DYP milletvekili Hayri Doğan ve abisi Atila Doğan, uzun yıllar Alanya Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü yapan Sadık Dizdaroğlu’nun babası merhum ANAP milletvekili Ali Dizdaroğlu, eski belediye başkanlarından Cengiz Aydoğan ve Gold City Otel’in sahibi Kerim Aydoğan’ın babaları merhum Kemal Aydoğan gibi çok sayıda Alanya’nın yakından tanıdığı isimler yer alıyor. – Kemal Cengiz 


İŞTE 1974 YILINDA KURULAN MEYSAN’IN BÜTÜN HİSSEDARLARI:

  Hisse Sahibi                  Baba Adı              D. Tarihi          Hisse Payı