Alanya’nın Şıhlar Mahallesi sakinleri günlerdir susuzluk çekmekten şikayetçi. Mahallenin Yenialiler Mevkiinde 11 gündür susuzluk çeken mahalle sakinleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Müdürlüğü’ne defalarca başvuru yaptı. Ancak her defasında çalışmaların sürdüğü, ilgilendikleri ve kaynakta su olmadığı gibi yanıtlarla başvuruları sonuçsuz kaldı.

ASAT’tan çare bulamayan vatandaşlar, su ihtiyaçlarını ellerinde aldıkları bidonlarla mahallenin diğer mevkilerinden su taşımakla gidermeye başladı. Sıcak yaz aylarında bulaşık, çamaşır yıkama ile banyo, tuvalet gibi temel ihtiyaçlarını gidermekte zorluk yaşayan vatandaşlar, ASAT’ın dertlerine çözüm bulamamasından dolayı Alanya Kaymakamlığı’na toplu olarak gidip şikayetlerini iletip çözüm taleplerini aktaracaklar.

Mahalle sakinleri, “Onlarca hanenin olduğu Yenialiler mevkiinde tam 11 gündür su yok. ASAT’ı aramamıza rağmen bakılmıyor. Sürekli bu sorunu yaşıyoruz ve bir çözüm üretilmiyor. Biz 2023 Türkiye’sinde elimizde bidonlarla su taşımaya mahkûm olduk. ASAT’ın umurunda değil miyiz? Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sesimizi duymasını istiyoruz. Alanya Kaymakamlığı’na derdimize çare arayacağız” dediler.

“YETTİ ARTIK, GINA GELDİ”

Şıhlar Mahallesi’nin yanı sıra Alanya’nın birçok mahallesinde de su sorunu yaşanmaya devam ediyor.

Mahmutlar Mahallesi’nden bir vatandaş sorunu şöyle aktardı:  “Evlendiğimden beri aynı apartmanda oturuyorum. Bir sene oldu, 2- 3 güne bir su kesiliyor. Nasıl iştir anlamadım. Yıl olmuş 2023 şehirde su yok. Su kesintisi yapıyorsanız eğer bilgi verin. Yeter artık, küçük çocuğum var. Su olmadan olur mu? Hiçbir iş yapamıyoruz, bu yaz günü bir bitmiyor. Arızalar işinizi layıkıyla yapın. Bunca insanı da mağdur etmeyin. Yetti artık, gına geldi. Kesin bir çözüm bulun”

“KARŞIMIZDA MUHATAP BULAMIYORUZ”

Avsallar Mahallesi’nden gelen şikâyet ise şöyle: “Sularımız yok, depodaki suyumuz bitti. Bulaşıklar, çamaşırlar kaldı. WhatsApp hattından yazıyoruz, dönüş yok. 185’i arıyoruz, bir haftadır hat meşgul. Karşımızda muhatap bulamıyoruz. Mağduriyetin en dibini yaşıyoruz. Her gün arıza, her gün patlak, hiç bitmiyor. Bitmeyen onarılmayan yol çalışmaları cabası”

“AFRİKA ÜLKESİ MİYİZ BİZ”

Aynı mahalleden bir şikâyette de şu ifadelere yer verildi: “Alanya’nın Avsallar Mahallesi’nde senede 15 gün tatile geliyoruz. Her yıl su kesintisi artık bıktırdı. Sürekli bir arıza. Yok, boru patladı, bilmem ne! Ya kardeşim, 5 yıldır bu borular yapılmıyor mu? Her yıl aynı sorunu yaşıyoruz. Sene 2023, Afrika ülkesi miyiz biz? Bu nasıl bir utanmazlıktır? Yaz günü insanlara eziyet ediyorsunuz. Yıllardır düzelmeyen su sorununun çözülmesini bekliyoruz.”

Alanya'da 49 bin seçmen sandığa gitmedi! Alanya'da 49 bin seçmen sandığa gitmedi!

“YAZ GÜNÜ İNSANLARA BU YAPILIR MI?”

Benzer şikâyetler şöyle:

“Alanya’da bitmek bilmeyen su kesintileri canımızdan bezdirdi. Bıktık usandık, yeter artık! Yaz günü insanlara bu yapılır mı? Belediye nerede? Gece gündüz fark etmeksizin sular kesilip duruyor. Yetkililere sesleniyorum. Kalıcı çözüm bulun artık su kesintilerine! Saatlerce su gelmiyor.”

“ASAT İLE İLETİŞİM KURAMIYORUZ”

“Alanya Kestel Mahallesi günlerdir su kesintisi yüzünden mahvolduk. Yaşlımız var, hastamız var. 50 derece sıcaklarda susuz yaşamaya çalışıyoruz. 185 veya diğer hiçbir ulaşım numarasından iletişim kuramıyoruz. Hiçbir açıklama yapmadan bu denli insanları zor durumda bırakmanız kabul edilemez.”

“DEPOLARIMIZDA SU TÜKENDİ”

Alanya Yaylalı Mahallesi'nde bir ay içinde haftada üç gün su kesintisi yaşanıyor. ASAT ile konuştuğumuzda yeterli su miktarı olmadığı belirtilip istenilen seviyeye ulaştığında suyun geleceği söyleniyor. Mahallenin bir kısmında su var, bir kısmında yok. Evlerin depolarında su tükendi. Mahalledeki villa sahiplerinin de havuzlarını doldurması yüzünden su yetersiz kalıyor. Bu sıkıntının bir an önce çözülmesini istiyoruz.”

“NE BİÇİM BİR KURUMSUNUZ?”

“Alanya Kızılcaşehir'de bir haftadır su yok, telefonlarda çıkmıyorlar. Bu sıcakta keyfinize göre davranıyorsunuz. Ne biçim bir kurumsunuz, sadece su faturası düzenlemeyi biliyorsunuz. Su zaruri bir ihtiyaçtır, istediğiniz gibi kesip saklanamazsınız. Sadece fatura paralarını alıp cebe indirmeyi biliyorsunuz.”

Editör: KEMAL CENGİZ