Alanya’da yaşayan Kalkan ailesi birçok sağlık problemi ile mücadele ediyor. 38 yaşındaki Halil Kalkan daha önce birçok ilde bulunan konfeksiyon firmasında çalışıyordu. Astım, bronşit ve epilepsi rahatsızlığı için pandemi döneminde çalışamayan Kalkan, evden çalışabilmek için tekstil makinesine ihtiyaç duyduğunu belirtti. 
‘EVDEN ÇALIŞMAM GEREKİYOR’
Ekmeğini kazanmak için evden çalışması gerektiğini belirten ve bunun için hayırseverlere seslenen Kalkan, “Daha önce Manavgat ve İstanbul’da çeşitli firmalarda konfeksiyon işçisi olarak çalıştım. En son Manavgat’ta çalıştığım yerde epilepsi krizi geçirdim. Pandemi nedeniyle de astım ve kronik bronşit olduğum için çalışamıyorum. Ben ekmeğimi kazanabilmek için hayırseverlerimize sesleniyorum. Eşim gündelik işlere gidiyor. Evimizi o geçindiriyor. Eşime ben de destek olmak istiyorum. Evimde bir tekstil makinem olsa ufak tefek dikimlerle kazancımı sağlayabilirim” dedi. 
‘HEM KENDİM HEM DE KIZIM İÇİN SOLUNUM CİHAZI GEREKİYOR’
1.5, 8,  11, 14 yaşlarında 4 çocuk sahibi olan Kalkan, “8 yaşındaki kızım İrem’in kalbi 3 yerden delik. Benim için ve kızım için solunum cihazı gerekiyor. Solunum cihazının yüzde 85’ini devlet karşılıyor. Geri kalanını ben çalışabilirsem alırım. Daha önce evimizde olan cihaz bozuldu. Bir an önce çalışmaya başlamam gerekiyor. Lütfen hayırsever vatandaşlarımız bana evimden ekmeğimi çıkarabilmek için yardım etsinler. Tekstil makinemi alabilirsem ekmeğimi kazanabilirim” ifadelerini kullandı. Kalkan ailesi için yardımda bulunmak isteyenler 0537 314 78 37 nolu telefondan ulaşabilirler. – Gülşah Anak 
 

Editör: TE Bilisim