Erkan Uysal (ÖZEL HABER)


Alanya’da bulunan tarihi Naula Antik Kenti görenlerin içini sızlatıyor. Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde bulunan Bizans döneminden kalma Naula Antik Kenti’nin tarihi duvarlarına birtakım kişiler tarafından sprey boyalar ile zarar verildi. Çok sayıda atığın da yer aldığı tarihi alan içerisinde kimi vatandaşlar içki içerken bir taraftan da bazıları inek otlatıyor. Yıllardır turizme kazandırılması için çaba verilen Naula’nın farklı bölgelerinde birtakım kendini bilmezler tarafından ateş yakılıp geride atıkların bırakıldığı görülürken, tarihi alanın bazı bölgelerine muz dalları atılmış durumda. 

“DOSYASINI VERMEDİĞİM BAKANLIK KALMADI”

Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top, Naula Atik Kenti’nin turizme açılmaması sebebiyle kültürel bir değerin yok olduğunu söyledi. Muhtar Top, “Ben 19 yıldır muhtarım. Naula’nın dosyasını vermediğim bakanlık kalmadı.

 Naulahalen atıl durumda. Tarihi alanın içerisinde inek otluyor. İçeri çalılık, otluk durumda. Yazın yılanların yuvası haline geliyor. Göz göre göre kültürel bir değerimiz yok oluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye girsin.
 

Belediye sit alanı olduğu için bu bölgeye dokunamıyor. Müze müdürlüğü de Naula’yıturizme açamadı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na sesleniyorum. Bu bölge turizme açılsın. Naula denize 300 metre mesafede bulunuyor.

 Naula’nın girişine kapı konulup etrafına banklar ve tuvaletler yaptırılabilir. Bu bölge turizme açılsın. İnsanlar güneşin doğuşunu ve batışını buradan izlesin” dedi. 
 

Editör: TE Bilisim