İsviçre'nin Basel kentinde büyüyen sanatçı Ersan Kay, spor dünyasından önemli isimleri yağlı boya ile resmetmeye devam ediyor. Daha önce ünlü futbolcu, teknik direktör ve daha birçok ismi resmeden sanatçı Ersan Kaya, yaptığı akrilik boya çalışmalarıyla önemli eserlere imza atmayı sürdürüyor. 

Bugüne kadar Türkiye'de iş, sanat ve spor dünyasından birçok ismi resmeden Ersan Kay, geçtiğimiz haftalarda Türk futbolun önemli isimlerinden Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Fenerbahçeli oyuncu Nazım Sangare ve Beşiktaş'ın yıldızı Pijanic'e yaptığı çalışmalarla büyük beğeni topladı. Çizimleriyle büyük başarılara imza atan Kay; Dünya Yıldızı Cristiano Ronaldo, Mesut Özil'in yanı sıra Türkiye'de boy gösteren isimlerden Burak Yılmaz, Robinho, Ömer Ali Şahiner, Ceyhun Gülselam, Hamit Altıntop, İrfan Can Kahveci, Edin Visca, Gökhan İnler ve dünya futbolunun efsanevi isimlerinden Paolo Maldini'nin yağlı boya resimlerini yaptı. Kay, hala aktif futbol oynayan birçok ismin çalışmalarını yapmaya devam ediyor. 


Ersan Kaya, geçtiğimiz aylarda Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nu ziyaret ederek yaptığı portre tabloyu hediye etmişti. Çavuşoğlu ise bu jestinden dolayı Kaya'ya teşekkür ederek üzerinde Kay yazan Alanyaspor formasını takdim etmişti.

Editör: TE Bilisim