AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı açıklamalalarında;“Öncelikle şunu açıkça ifade etmek isterim ki; bizler böyle acı olayları hiçbir zaman siyasi malzemeye dönüştüren, felaketlerden siyasi rant devşirmeye çalışan bir anlayışa sahip olmadık. Şehrimizin menfaatleri söz konusu olduğunda nasıl siyaset gözetmiyorsak, afet anlarında da asla siyaset gözetmeyiz. Ancak yaşanan sorunlarla ilgili yapılması gereken fakat bugüne kadar yapılmayan çalışmaları hatırlatmak, takip etmek ve yapılmasını talep etmek de bizim sorumluluğumuzdur. Biz bunu açıkça dile getiriyoruz. Sizlerin de Antalya Büyükşehir Belediyesi ile aynı siyasi çizgide olmanız sebebiyle, bu uyarıları daha güçlü bir şekilde yapmanız gerektiğini ifade etmek isterim. Son yaşanan su baskınlarının ardından yapılan eleştiriler karşısında bazı siyasilerin, altyapının, ASAT’ın ve kanalizasyon sistemlerinin Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olduğunu ya bilmediğini ya da konuyu çarpıtarak vatandaşlarımıza “Göreve geleli iki yıl bile olmadı, önceki yönetim ne yaptı?” şeklinde yanlış aktardığını üzülerek görmekteyiz. Bu nedenle bir açıklama yapmayı gerekli bulduk. Vatandaşlarımızın teknik görev dağılımını bilme zorunluluğu yoktur ancak şehrimizin altyapısında asıl yetki ve sorumluluğun kimde olduğunu bilmek kamuoyunun en doğal hakkıdır.
“1 METRE BORU DAHİ DEĞİŞTİ Mİ?”
2014 yılından bu yana yürürlükte olan Büyükşehir Yasası gereği, Antalya’nın altyapısı ve yağmur suyu drenaj hatları tamamen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanındadır. Somut bir örnek üzerinden sormak istiyorum: Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2025 Stratejik Planı’nda, Alanya için yağmur suyu giderlerinin yenilenmesine 120 milyon TL bütçe ayrıldığı ifade edilmektedir. Buradan açıkça soruyorum
•2025 yılında Alanya, bu bütçeden 1 TL yatırım aldı mı?
* Yağmur suyu hatları için 1 metre boru dahi değişti mi?
* Ayrıldığı söylenen 120 milyon TL, Alanya yerine hangi ilçelere aktarıldı?
“METREKAREYE DÜŞEN YAĞIŞ MİKTARI FAZLAYDI” AÇIKLAMASIYLA GEÇİŞTİRİLEMEZ”
Evet, afetlerde elbette sorunlar yaşanabilir. Ancak Alanya’nın doğusundan batısına, merkezinden mahallelerine kadar aynı anda bu denli büyük sıkıntı yaşanması, sadece “metrekareye düşen yağış miktarı fazlaydı” açıklamasıyla geçiştirilemez. Bu sorunları konuşmazsak, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin son 7 yılda olduğu gibi önümüzdeki süreçte de Alanya’ya hiçbir yatırım yapmamasını normalleştirmiş oluruz. Bizim sizlerden ricamız şudur: Sorunları halının altına süpürmek yerine, aynı siyasi yapının içinde olmanın avantajını kullanarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Alanya’nın hak ettiği yatırımları talep etmenizdir. Alanya bunu fazlasıyla hak ediyor. Hemşehrilerimiz de bunu sabırsızlıkla bekliyor.” İfadelerini kullandı.




