Antalya Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında pandemi süreci hakkında yapılan toplantıda Alanya raporu açıklanmıştı. Video konferans aracılığıyla yapılan toplantıya Alanya’dan Kaymakam Fatih Ürkmezer, İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, İlçe Jandarma Komutanı Engin Burak Mindivanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu da katıldı. 
ALANYA VERİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ
Toplantıda Alanya’daki son durum hakkında şu veriler paylaşıldı: Diğer ilçelerin aksine vakaların %54’ünün kadınlar olmasının erkek vakaların gizlendiğini düşündürdüğü belirtildi. Vaka çıkan hane büyüklüğü ortalaması 3.43, vakaların yaş ortalaması 43,34 olarak açıklandı. Vakaların daha çok Saray, Hacet, Kadıpaşa, Güllerpınarı, Cikcilli gibi merkez mahallelerde görülmesinin merkezde tedbir ve denetimlerin yetersizliği olarak değerlendirildi. Okulların birçoğunda vaka olduğu ve temaslı kişilerin bilgisinin de filyasyon ekiplerine verilmek istenmediği vurgulandı.
‘TESPİT EDEMİYORUZ’
Konuyla ilgili Gerçek Alanya’ya konuşan İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, Alanya’da pandemiye karşı mücadelede en büyük sorunun gizlenen temaslılar olduğuna vurgu yaptı. 
Aldemir son 20 günde artışa geçen vaka sayılarının bu şekilde ilerlemesi halinde ilçenin temel geçim kaynakları arasında bulunan turizm sektöründe yeni bir kayıp yaşanabileceğine işaret etti. Aldemir, “Antalya bölgesinde bulunan vaka sayıları Alanya’da diğer ilçelere oranla biraz daha yüksek. Özellikle son 20 gündür bir artış söz konusu. Bunda temaslı vatandaşlarımızın gizlenmesi de etkili. Bazı vatandaşlarımız temaslılarını söylemiyor. Bu nedenle tespit edip izolasyona alamıyoruz. O kişiler de bir müddet sonra pozitif olunca başka kişilere de virüsü bulaştırmış oluyorlar. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılık göstermesi gerekiyor. Bizden gizledikleri temaslılar belirli bir süre sonra pozitife dönünce başka kişilere de bulaştırıyor” dedi.
‘ODALAR DENETİM EKİPLERİNİ KURACAK’
İlçe genelinde bulunan kafe, restoran ve insanların kalabalık olduğu noktalardaki denetim çalışmalarında resmi kurum ve kolluk kuvvetlerine destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Aldemir, “İlçemizde çok sayıda işletme bulunuyor. Sayın Vali Yazıcı bu noktada oda ve sivil toplum kuruluşlarının kurdukları ekiplerle denetimlere destek verilmesinin talimatını verdi. Çünkü resmi kurum ve kolluk kuvvetlerinin bu noktaları sürekli denetleme imkânları olmuyor” diye konuştu. 
‘MUTLAKA HABERİMİZ OLUR’
Okullarda artan pozitif vakalarla hakkında da konuşan Aldemir, “Öğrencilerin belirli bir rutinde test yapılarak denetlenmesini Sağlık Bakanlığı önermiyor. Ancak hastalık sonrasında pozitif çıkan öğrencilerin izolasyonu gerekli ekiplerimizce denetleniyor. Böyle bir uygulamaya yetişme imkânımız da yok. Okullardaki vakaların bağlı müdürlük tarafından gizlendiği iddiaları ile ilgili bir şey söyleyemem. Ancak pozitif çıkan bir kişinin İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden gizlenme gibi bir ihtimali yok. Çünkü sonuçlar direkt Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan sistemimize düşüyor. Tabii şüphesi olan ve sağlık merkezine başvurmayan bir kişinin durumuyla ilgili bilgi sahibi olma ihtimalimiz yok” ifadelerini kullandı. 
Okulların kalabalık ve kapalı alanlar olduğu için vaka sayısında bir artışın olduğunu belirten Müdür Aldemir bu konuda ailelere büyük rol düştüğünü söyledi. Aldemir, hastalık şüphesi olan velilerin çocuklarını okul yerine en yakın sağlık kuruluşuna götürmesi gerektiğini dile getirdi. – Gülşah Anak 
 

Editör: TE Bilisim