Alanya’da turizmcilik ile uğraşan Mustafa Göker, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin ardından depremzede ailelere yardım etmeye başladı. Alanya’nın Sapadere Mahallesi’nde boş bir müstakil evi bulunan Göker, Kahramanmaraş’ta depremzede Kayaalp ailesine ulaşarak gönderdiği araçlarla ilçeye getirtti. 7 kişi olarak gelen depremzede ailenin tüm ev eşyası ihtiyaçları da Göker’in yanı sıra bölge halkı ve yerleşik yabancılarca karşılandı. 
 

GÖKER: GÖRÜNTÜLERİ GÖRÜNCE YÜREĞİMİZ SIZLADI

Depremde birçok tanıdığı arkadaşının hayatını kaybettiğini söyleyen Mustafa Göker, depremzede aileye ulaşıp evini ücretsiz bir şekilde açtığını dile getirdi. “Depremdeki görüntüleri görünce yüreğimiz sızladı” diyen Göker, “Biz de ne yapabiliriz diye düşündük. Bu müstakil evimizi onarıpaçmaya karar verdim. Mahmutlar’da yaşayan yerleşik yabancılarla beraber burayı düzenledik” şeklinde konuştu. 
 

PEREGABRİNA: HEPİMİZİN YARDIMCI OLMASI GEREKİYOR

Aileye yardımda bulunan Rusya uyruklu Olya Peregabrina, depremin ilk gününden bu yana ilçede otellerde kalan birçok depremzedeye yardım götürdüklerini, daha sonra bu ailenin yardıma ihtiyacı olduğunu öğrendiklerini ifade ederek şöyle konuştu: “Arkadaşlarımızla birlikte aileye yardımcı olduk. Biz farklı insanlar, farklı kültürler değil, biz hepimiz insanız. Hepimizin yardımcı olması gerekiyor.”

KAYAALP: BİZE EVİNİ AÇTI, İŞ DE BULDUK ÇALIŞIYORUZ

Kahramanmaraş’ta depreme eşi ve çocuklarıyla birlikte yakalanan Muhsin Kayaalp da “Sağ olsun Mustafa ağabeye ulaştık. Bize evini açtı burada. Bize yardımcı oluyor, bakıyor sağ olsun. Onun aracılığıyla iş de bulduk, çalışıyoruz. Bize evini ücretsiz bir şekilde tahsis etti. Bize 1-2 yıl boyunca ne kadar istersek hiç bir ücret almadan burada kalabileceğimizi söyledi” dedi. – Kemal Cengiz

Editör: TE Bilisim