İlçe binasında açıklamalarda bulunan Sarıca, önce 21 Eylül’de okulların açılacak olması konusuna değindi. Sarıca, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklaması ile 21 Eylül’de okullarımız fiziken açılacak. Okulların açılmasıyla önümüzde 3 riskli durum var. Birincisi sağlık, ikincisi eğitim, üçüncüsü de okullardaki hijyen ve temizlik kuralları. Devletimizin bu noktada sorumluluğu okullara ve velilere bırakmaması gerekiyor. Gerek okullarda gerek eğitimde gerek veliler konusunda her türlü kolaylığı, imkanı devletimizin okullar açılmadan önce sağlaması gerekiyor” dedi.

“MAAŞLAR VELİLER TARAFINDAN KARŞILANACAK”
Uzaktan eğitimle başarı sağlanamadığını aktaran Sarıca, “Uzaktan eğitim ile bu iş olmuyor. Mutlaka fiziki eğitim olması gerekiyor. Fiziki eğitimin olması için de mutlaka öncelikle sağlık önlemlerinin alınması gerekiyor. Okullarda temizlik görevlilerinin ve malzemelerinin devlet tarafından karşılanmadığını biliyoruz. Yine okulların temizliği, temizlik görevlilerinin maaşları maalesef okullarda veliler tarafından karşılanacak. Bu sorunun mutlaka bir an önce halledilmesi gerekiyor” diye konuştu. 

“HER TÜRLÜ KOLAYLIK SAĞLANMALI”
Şu an eğitimde eşitlik olmadığını vurgulayan Sarıca “Bugün imkanı iyi olan öğrenciler uzaktan eğitimle eğitimlerini alabilecek. İmkanı olamayan öğrenciler ise mutlaka okullara gidip eğitim alacak. Bu eğitimde eşitsizliktir. Mutlaka devletimiz imkanı olmayan öğrencilere de her türlü kolaylığı sağlamak durumunda” ifadelerini kullandı. (Erkan Uysal)

Editör: TE Bilisim