Yapılan açıklamada, “Türkiye ve Tanzanya'daki ağır epidemiyolojik durum dikkate alınarak mevcut uçuş kısıtlamalarını 21 Haziran 2021 tarihine kadar uzatma kararı alındı" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada bu tarihten sonrası için "gelişmelere göre yeniden değerlendirme yapılacak" denildi.
 Rus İnterfaks Ajansı da adının açıklanmasını istemediği bir yetkilinin "Rusya'nın Türkiye ile hava trafiği temmuzdan önce başlayamaz" dediğine ilişkin haber geçti.
Bu arada Forbes dergisinin Rusça versiyonu, kendi kaynaklarına dayanarak uzatma kararının 21 Haziran ya da 1 Temmuz'a kadar geçerli olabileceğini yazdı.
 “SADECE BİR ÜLKEYE BAĞLI OLMAK SIKINTI”
Rusya’da uçuş yasağının 21 Haziran’a kadar uzatılmasına değinen Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, “Özellikle Alanya Rus turiste biraz daha bağımlı. Sadece bir ülkenin kaynaklarına bağlı olmamızın sıkıntı olduğunu daha da iyi gözlemliyoruz. O yüzden bizim yeni ülkeleri tekrar tanıtımlarla aktif hale getirip ülkemizi birçok ülkeyle turizm manasında hazırlamamız gerektiğini görüyoruz. Yine Ukrayna'dan gelen turistler var. Almanya'dan da iyi haberler geliyor inşallah. Rusya’nın da uçak olarak yolların açılmasını ve haziran sonu itibariyle ekime kadar iyi bir sezonu hep beraber götürürüz diye düşünüyoruz. Vaka sayısının Çeşme'de sıfırlandığını gördük. Alanya'da da aldığımız habere göre vaka sayısının 10’a düştüğünü görüyoruz. Umarım bu süreci iyi bu şekilde atlatırız. Herkes bize güvensin. Tüm esnaf arkadaşlarımızla sezona hazırız” ifadelerini kullandı. – Haber Merkezi 
 

Editör: TE Bilisim