2005 Yılında, Türkiye'de atağa kalkan kurvaziyer turizminden pay almak isteyen Alanya'da, Alanya Liman İşletmeleri A.Ş. (ALİDAŞ) Alanya İskelesi'nin 50 metre daha uzatarak dünya standartlarına çıkması için yatırım yapmıştı. Sonraki süreçte tüm ülkede olduğu gibi Alanya'da da kurvaziyer turizmi bir anda patladı. Kurvaziyer turizminin dünyada en büyük yüzdesine sahip İsrail gemilerinin Alanya'ya gelmesi, özellikle İskele bölgesindeki esnafın ticari anlamda iyi sezonlar geçirmesini sağlamıştı. Devam eden yıllarda sezonda ortalama 95 gemi seferi ile ilçeye 100 bin civarında İsrailli turist iniş yapıyordu. Bu seferler sayesinde ilçeye binlerce dolar para girdisi oluyordu. 
DAVOS KRİZİ
Tam kurvaziyer turizminde Alanya pastadan pay alıyor derken 2009 yılında DAVOS'ta yaşanan "One Minute" krizi ile İsrail gemilerinde yaşanan düşüş 2011 yılında Mavi Marmara krizi ile tamamen sona erdi. İsrail ile kurvaziyer turizminin sona ermesi sonrası ALİDAŞ, rotasını ağırlıklı olarak İngiliz yolcu taşıyan gemilere yöneltti. Yoğun çabalar ve imtiyazlar sonrası, başta Thomson Spirit olmak üzere çok sayıda değişik ülke vatandaşlarını taşıyan gemiler ilçeye gelmeye başladı. Hatta 2011 yılında Dünya’nın en büyük kurvaziyer gemisi "Yüzen Şehir" lakabıyla bilinen İtalya bayraklı 'Costa Mediterranea' adlı 14 katlı lüks kurvaziyer gemisini, 2627 yolcusuyla Alanya'ya getirdi. Gemi aynı yıl ve devam eden yıllarda birçok defa ilçeye geldi. 
BU DEFA DA KORONA
DAVOS krizi sonrası yeniden önemli gelişme kat eden kurvaziyer turizmi bu defa da Çin’in Wuhan kentinde baş gösteren ve dünyayı etkisi altına alan yeni tip Korona virüs (Covid-19) ile sarsıldı. İlk vakanın açıklandığı 10 Mart tarihinden 4 gün sonra 14 Mart’ta ilçeye son kurvaziyer gemisi geldi ve sezon kapandı. Salgın tedbirleri kapsamında 2020 yılı için tüm seferler iptal edildi. Önemli bir değişiklik olmadığı takdirde 2020 yılında kurvaziyer turizmi hem Türkiye hem de Alanya açısından milyonlarca dolar kayıp yaşadı. ALİDAŞ, ticari hayatına şimdilik kılavuz hizmetleri ile devam ediyor. 
2021 YILI BELİRSİZ
2020 yılı için tamamen sezonu sona erdiren kurvaziyer turizminde 2021 yılı ise belirsizliğini koruyor. Seferlerin iptali ile ilgili resmi bir durum olmaması umut verici bir gelişme olarak göze çarpıyor.  – Burak Gül