Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu aylık olağan toplantısını Nurhan Özcan başkanlığında gerçekleştirdi. Konsey binasındaki toplantıya Genel Sekreter Mehmet Erken, Genel Koordinatör Faruk Nafiz Koçak,  Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya, AGC Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Barış Başar, Alanya Esnaf Odası Başkanvekili Ali İhsan Özdemir, ALTAV Yönetim Kurulu üyesi İzzet Köseoğlu, ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kahya, Alanya Ziraat Odası Temsilcisi Mustafa Fehmi Arık, Hisariçi Mahallesi Muhtarı Mustafa Bayrak katıldılar.
“ULAŞIM KONUSUNDA BİRÇOK ŞİKAYET GELDİ”
Toplantıda Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri yapılan faaliyetleri değerlendirdi. Gelen şikayetleri değerlendiren yürütme kurulu üyeleri ulaşım konusunda birçok şikayet geldiğini bunun Alanya’nın imajına büyük ölçüde zarar verdiğini belirtti. Alanya’da katılımcı bir şekilde kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum örgütlerinin de katılacağı bir ulaşım çalıştayının Alanya’ya büyük bir destek olacağını ifade etti. 
“E-SKUTER ALANYA’YA ZARAR VEREBİLİR”
Alanya’nın merkez mahallelerinde hızla çoğalan ve beldelerde de açılacağı belirtilen e-Skuterlar konusunda değerlendirme yapan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, “Halktan ciddi bir şekilde şikayet var. Bunun denetimlerinin yapılması gerekiyor. Kaldırım işgali had safhada. Şu anda kış dönemi zararın daha az olduğu görülüyor. Lakin bunun turizm döneminde yaz aylarında kullananların artacağı düşünüldüğünde gelen turistlerinde denetimsiz bir şekilde kullanmasıyla ciddi bir sorun olacağı açık. Alanya Kent Konseyi olarak My Pet’lerin Alanya’da kullanımının kaldırılması için ciddi bir çalışma yapmıştık, Alanya Belediye Meclisi’ne tavsiye kararı sunmuştuk ve kaldırılmıştı. Alanya’da yaz aylarında turizm yoğunluğu değerlendirildiğinde ölümlü vakalarla karşılaşılmaması için denetim şart. Bununla birlikte denetim kurallarının belli olmadığı, denetlenmesi zor olan bir yapıyla karşı karşıyayız. Karşıda bir muhatapta bulunmuyor. Bu e-Skuter’lar için ya özel yollar ya da alanlar belirlenmeli. Halkın içinde araba ve yaya olarak bulunulan yerlerde hem süren için hem de yürüyen için tehlikeli” dedi.

Editör: TE Bilisim